Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2012

Τα φαινόμενα υποσιτισμού των μαθητών πληθαίνουν επικίνδυνα

Δραματικές είναι οι συνέπειες της «Μνημονιακής» πολιτικής…
 
 Οι συνέπειες της Μνημονιακής κυβερνητικής πολιτικής της λιτότητας χτυπούν και τους μαθητές. Καθημερινά πολλαπλασιάζονται τα κρούσματα λιποθυμιών μαθητών λόγω του υποσιτισμού τους. Η ελληνική οικογένεια αδυνατεί να θρέψει τα παιδιά της.

 Η ανεργία, η ακρίβεια, η φτώχεια οδηγούν σε δραματική συρρίκνωση του οικογενειακού εισοδήματος με αποτέλεσμα παιδιά να πεινούν, να μην έχουν δυνατότητα να αγοράσουν κολατσιό, η υπόδηση και η ένδυσή τους να είναι φθαρμένη και να μην έχουν την οικονομική δυνατότητα συμμετοχής σε εκπαιδευτικές επισκέψεις.

Καθημερινά εκπαιδευτικοί συναντούν την εικόνα εξαθλιωμένων παιδιών και γονιών που ζουν στην ανέχεια. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, το 87,7% των ελληνικών οικογενειών αδυνατεί να καλύψει τις υποχρεώσεις του. Η κοινωνική κατάρρευση παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις…

Η κ. Διαμαντοπούλου (γνήσιος εκφραστής της αντιλαϊκής πολιτικής) διέψευδε μέχρι και πριν λίγο καιρό την ύπαρξη αυτών των φαινομένων. Τώρα, για επικοινωνιακούς λόγους, μιλούν για παροχή κουπονιών σίτισης ύψους 2 – 3 ευρώ, δηλαδή χορηγούν ασπιρίνη για να γιατρέψουν βαριά αρρώστια!

Η αδιέξοδη πολιτική της κυβέρνησης φέρνει την πείνα στα σχολεία και αναβιώνει σκηνές εξαθλίωσης και οπισθοδρόμησης που έζησε ο λαός μας στην περίοδο της Κατοχής!    

Ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΠΤΔΕ καλούμε:

 
•    Την Κυβέρνηση να αλλάξει πολιτική. Ο λαός μας δεν αντέχει άλλη λιτότητα. Τα παιδιά είναι θύματα αυτών των πολιτικών.
•    Την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να ασχοληθεί με το πρόβλημα του υποσιτισμού των μαθητών και να μην το κρύβει «κάτω από το χαλί»!
•    Να συνεργαστούν γονείς, εκπαιδευτικοί, Τοπική Αυτοδιοίκηση προκειμένου να αντιμετωπίσουμε με αλληλεγγύη και ανθρωπιά την πείνα και την εξαθλίωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου