Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

21 υποψηφιότητες για το Συμβούλιο Διοίκησης του Π.Κ.-Προσφυγή στο ΣτΕ από μέλη ΔΕΠ

 
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία της κατάθεσης υποψηφιοτήτων για τις εκλογές στο Πανεπιστήμιο Κρήτης με σκοπό την ανάδειξη των καθηγητών – εσωτερικών μελών του πρώτου Συμβουλίου του Ιδρύματος.

Η προθεσμία ολοκληρώθηκε προχθές το μεσημέρι, με 21 διδάσκοντες του Πανεπιστημίου να είναι υποψήφιοι για τις εκλογές.

Η επίσημη ανακήρυξη των υποψηφιοτήτων από την Οργανωτική Επιτροπή θα γίνει την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου μετά την ορισθείσα συνεδρίαση κατά την οποία η Οργανωτική Επιτροπή θα προβεί στον κατά νόμο έλεγχο των υποψηφιοτήτων που έχουν υποβληθεί, ενώ οι εκλογές θα διεξαχθούν την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου από τις 9 το πρωί ως τις 5 το απόγευμα.

Υποψήφιοι, είναι οι: Αθανάσιος Φειδάς, Μιχάλης Κολουντζάκης, Μιχάλης Ταρουδάκης από το τμήμα Μαθηματικών, Θόδωρος Τομαράς και Νίκος Κυλάφης από το Φυσικό τμήμα, Μαρουδιώ Κεντούρη από το τμήμα Βιολογίας, Κυριακή Θερμού, Χρήστος Στουρνάρας, Αντώνης Μοσχοβάκης, Ελένη Σαββάκη, Γιώργος Χαλκιαδάκης, Χρήστος Λιονής από το τμήμα Ιατρικής, Φάνης Κιτσόπουλος από το τμήμα Χημείας, Μηνάς Βλάσης, Γιώργος Σταθάκης από το τμήμα Οικονομικών Σπουδών, Αθανάσιος Γκιούρας από το τμήμα Πολιτικής Επιστήμης, Σωκράτης Πετμεζάς από το τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Αλέξης Καλοκαιρινός από το τμήμα Φιλολογίας, Παναγιώτης Αναστασιάδης, Ιωάννης Σπαντιδάκης από το Παιδαγωγικό τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, Αναστάσιος Ματσόπουλος από το τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης.

Στο μεταξύ η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, επέστρεψε στους πρυτάνεις ανυπόγραφους τους προϋπολογισμούς όλων των Πανεπιστημίων μέχρι να εκλεγούν τα νέα συμβούλια των Ιδρυμάτων.
Μέχρι και σήμερα δεν έχουν πραγματοποιηθεί εκλογές σε κανένα πανεπιστήμιο.


Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας

Θεωρώντας παράτυπο το διορισμό της Οργανωτικής Επιτροπής από την υπουργό παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, τα Δ.Σ. των Ενιαίων Φορέων Διδασκόντων της Σχολής Επιστημών Αγωγής, της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών και της Φιλοσοφικής Σχολής, κατέθεσαν προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας την ακύρωση της απόφασης της υπουργού. Άλλωστε τα Δ.Σ. έχουν εκφράσει εξ αρχής την αντίθεση τους με το νέο νόμο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, καθώς σύμφωνα και με την άποψη συνταγματολόγων υπάρχουν σημεία του που κρίνονται ως αντισυνταγματικά.

Στην ανακοίνωση των Δ.Σ. αναφέρεται:

«Σύμφωνα με το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής των Ελλήνων, αλλά και τη γνώμη έγκριτων συνταγματολόγων, διατάξεις του ν. 4009/2011 κρίνονται ως αντισυνταγματικές. Επιπλέον, υπάρχει έντονος προβληματισμός και για τη συνταγματικότητα αποφάσεων της Υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων προς εφαρμογή του συγκεκριμένου νόμου.


Για το λόγο αυτό το σύνολο των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της χώρας προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο θα εξετάσει το θέμα στις 3 Φεβρουαρίου 2012.

Δεδομένου ότι με απόφασή της η Υπουργός Παιδείας συγκρότησε «Οργανωτική Επιτροπή» υποκαθιστώντας τα όργανα του Πανεπιστημίου Κρήτης, ο Ενιαίος Φορέας Διδασκόντων της Σχολής Επιστημών Αγωγής, ο Ενιαίος Φορέας Διδασκόντων της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών, ο Ενιαίος Φορέας Διδασκόντων της Φιλοσοφικής Σχολής και μεμονωμένα μέλη ΔΕΠ κατέθεσαν προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Η προσφυγή συνίσταται σε αίτηση περί ακυρώσεως της υπ’ αριθμόν Φ.120.61/203/111940στ/Β2 απόφασης της Υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων (ΦΕΚ Β’2368/25-10-2011) και φέρει ημερομηνία 22 Δεκεμβρίου 2011».

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου