Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

ΕΔΩ ΠΑΣΠ,ΕΚΕΙ ΠΑΣΠ,ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΣΠ ΠΤΔΕ??


Στην περασμένη Γενική Συνέλευση καθηγητών (22/2/2012) τέθηκε για πολλοστή φορά το πρόβλημα με την έλλειψη των σεμιναρίων. Είναι γεγονός πως το τμήμα μας λειτουργεί κάτω από αντίξοες οικονομικές συνθήκες και το πρόγραμμα σπουδών υλοποιείται με σημαντική δυσκολία. Οι εκπρόσωποι φοιτητών που παρευρίσκονταν διατύπωσαν την άποψή τους για το θέμα.

Ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ επισημάναμε:
1. Τον αντιπαιδαγωγικό τρόπο που γίνεται η επιλογή των φοιτητών στα σεμινάρια (κλήρωση).
2. Την σημαντική έλλειψη σεμιναρίων που παρουσιάζεται, με αποτέλεσμα αρκετοί φοιτητές κυρίως του τρίτου έτους να μην έχουν πάρει κανένα ή μόλις ένα σεμινάριο.
3. Εκφράσαμε τις ανησυχίες μας για την ομαλή υλοποίηση του προγράμματος σπουδών του 1ου και 2ου έτους. Κάτω από τις υπάρχουσες συνθήκες όταν οι εν λόγω φοιτητές φτάσουν στο 4ο έτος θα πρέπει να πραγματοποιήσουν 2 επίπεδα πρακτικής άσκησης, πτυχιακή εργασία και πιθανόν 4 σεμινάρια, με αποτέλεσμα να εντατικοποιηθούν απότομα οι σπουδές τους στο τελευταίο τους έτος.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η τοποθέτηση του ΜΑΣ κάτι το οποίο χαιρετίζουμε, αφού είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη παράταξη κάνει μια σοβαρή τοποθέτηση στη ΓΣΤ πέραν των συνηθισμένων κλισέ για τον καπιταλισμό και την ανάγκη συμμετοχής στις απεργίες του ΠΑΜΕ.

Το παράδοξο της υπόθεσης ήταν η στάση των εκπροσώπων τις ΠΑΣΠ οι οποίοι έλαμψαν δια της απουσίας τους. Δεν τοποθετήθηκαν για το ζήτημα αλλά  για ακόμα μια φορά κρύφτηκαν πίσω από την πρόεδρο του συλλόγου, η οποία ως συνήγορος του διαβόλου ή μάλλον της κυβέρνησης, πάντως  σίγουρα όχι των  φοιτητών, κατηγόρησε τους προηγούμενους εκπροσώπους για υπερβολές.Εριξε το φταίξιμο για το μπάχαλο που επικρατεί με τα σεμινάρια, στους «τεμπέληδες φοιτητές» οι οποίοι (κατά την άποψη της) διαλέγουν μόνο εύκολα σεμινάρια!!!!

Με την κατρακύλα της συγκεκριμένη παράταξης δεν έχει νόημα να ασχοληθούμε, ο καιρός γαρ εγγύς.


Ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΠΤΔΕ λέμε ως εδώ. Οι Έλληνες φοιτητές δεν αντέχουμε άλλο. Δε ζητάμε από κανέναν να μας χαρίσει τίποτα. Ζητάμε απλά να μας σεβαστεί. Να μας δώσει το δικαίωμα να σπουδάζουμε αξιοπρεπώς και να μη μετανιώσουμε που επιλέξαμε να μείνουμε και να σπουδάσουμε στην Ελλάδα. Όμως αρκετά!! Λύστε τα προβλήματα των νέων ανθρώπων και μη μας απαξιώνετε. Από τη στιγμή που δε μας σέβεστε θα μας βρείτε απέναντι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου