Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Tο πλοίο ΕΛΛΗ Τ έφτασε στο Ρέθυμνο

Είναι γεγονός το πλοίο ΕΛΛΗ Τ έφτασε στο Ρέθυμνο!!!!

Πλήθος χαρούμενων Ρεθυμνιοτών υποδέχτηκε το ΕΛΛΗ Τ της Cretan Lines λίγο μετά τις 2:30 μμ στο λιμάνι του Ρεθύμνου.


Συνχαρητήρια σε όλους  όσους συνέβαλαν στην επίτευξη αυτού του στόχου και πιστεύουμε ότι όλοι οι Ρεθεμνιώτες θα το στηρίξουν για να εξυπηρετεί για πάντα τα δικά τους συμφέροντα. Με όλη μας τη καρδιά μας του ευχόμαστε καλά ταξίδια!!!!

Τα δρομολόγια του πλοίου αρχίζουν την επόμενη εβδομάδα, από Πειραιά κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή στις 9 το βράδυ και από Ρέθυμνο κάθε Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο και Κυριακή επίσης στις 9 το βράδυ.
Read more »

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Έρχονται αλλαγές στο νόμο για τα ΑΕΙ


Στον τομέα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης θα δοθεί ιδιαίτερο βάρος από τη νέα κυβέρνηση, καθώς δεν έχει εφαρμοστεί ακόμη ο νέος νόμος 4009/2011 για τα ΑΕΙ, με αποτέλεσμα η χρηματοδότησή τους να γίνεται με μηνιαίες δόσεις - ανάσες ζωής.

Mε κινήσεις - ματ προσπαθεί η νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να κάμψει τις αντιδράσεις στην εκπαίδευση. Ο νέος υπουργός Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλος, ήταν ξεκάθαρος: Συνέχεια, Συνέπεια και Μεταρρυθμίσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, η νέα ηγεσία εξετάζει αλλαγές στον νόμο για τα ΑΕΙ, και το πρώτο δείγμα γραφής των προθέσεων θα δοθεί στη Σύνοδο Πρυτάνεων το προσεχές Σαββατοκύριακο. Εξετάζονται, λοιπόν, πέντε αλλαγές οι οποίες θα είναι οι εξής:

*Η ολοκλήρωση της θητείας των νυν πρυτάνεων. Βάσει του νόμου πρέπει να παραδώσουν τη θέση στις 31/8, κάτι αδύνατο αφού σε κανένα ΑΕΙ δεν έχει εκλεγεί νέα διοίκηση (Συμβούλιο Ιδρύματος) λόγω των αντιδράσεων πανεπιστημιακών και νυν πρυτάνεων.

*Η έγκριση των προϋπολογισμών των ΑΕΙ, παρά την έλλειψη νέας διοίκησης σε κάθε ΑΕΙ.

*Η συμμετοχή φοιτητικών παρατάξεων σε μικρό ποσοστό (ίσως 5%) στην εκλογή πρυτάνεων.

*Η εκλογή κοσμήτορα. Ο νόμος προβλέπει τον διορισμό κοσμητόρων από το Σ.Ι.

*Η ανάληψη από τα πρυτανικά συμβούλια της αρμοδιότητας για την εκλογή του Σ.Ι. (τώρα ανήκει σε διορισμένη επιτροπή) και η αλλαγή του συστήματος ταξινομικής ψήφου για την εκλογή των πανεπιστημιακών-μελών του Σ.Ι.

Ο κ. Αρβανιτόπουλος στο υπ. Πολιτισμού τόνισε ότι η σύζευξη των δύο χαρτοφυλακίων είναι αναβάθμιση, καθώς ο Πολιτισμός και η Παιδεία αποτελούν την κιβωτό του ελληνισμού και εστίασε στην αξία της πολιτιστικής διπλωματίας.

Πάντως, η μεταφορά της γενικής γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας από το υπ. Παιδείας στο υπ. Ανάπτυξης προκάλεσε την οξεία αντίδραση των ομοσπονδιών διδασκόντων στα ΑΕΙ και της Ένωσης Ερευνητών. ''Έγινε χωρίς συζήτηση και συναίνεση. Και στην πλέον υπανάπτυκτη χώρα ΑΕΙ και ερευνητικά κέντρα υπάγονται στο ίδιο υπουργείο'' λένε οι φορείς.

πηγή http://gr.news.yahoo.com
Read more »

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Σχετικά με τις προσλήψεις προσωρινών αναπληρωτών και τους μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών Π.Ε. για το σχολικό έτος 2012/13


Συναδέλφισσες , συνάδελφοι

Με αφορμή ερωτήματά σας, σχετικά με τις προσλήψεις αναπληρωτών και τους μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών Π.Ε. για το σχολικό έτος 2012-2013 , σας ενημερώνω για τα εξής:

1. Σύμφωνα με σημερινή ενημέρωση από το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Παιδείας η φετινή εγκύκλιος για την υποβολή αιτήσεων για ένταξη στους πίνακες προσωρινών αναπληρωτών, αναμένεται να εκδοθεί τέλος Ιουνίου - αρχές Ιουλίου. Στην εγκύκλιο θα αναφέρονται και οι ημερομηνίες υποβολής των αιτήσεων, καθώς και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται.

2. Το "κλείδωμα" των πινάκων εξακολουθεί να ισχύει, αφού δεν υπήρξε κατάργηση της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης του Ν 3848/2010 παρά τις παρεμβάσεις που έγιναν για αυτό από τους αιρετούς και τη ΔΟΕ .Έτσι η προϋπηρεσία εξακολουθεί να υπολογίζεται μέχρι τις 30/06/10.

3. Για τους μόνιμους διορισμούς θα εκδοθεί άλλη εγκύκλιος και θα υποβληθούν νέες αιτήσεις. Οι μόνιμοι διορισμοί και φέτος θα γίνουν με βάση το 60% - 40% , σύμφωνα με το άρθρο 9 του Ν.3848/2010 και την υπ΄ αριθμ. 21406/Δ2/29-2-12 Υπουργική Απόφαση. Επισημαίνω ότι, σύμφωνα με το νόμο , αν για κάποια ειδικότητα, έχει εξαντληθεί ο πίνακας διοριστέων του ΑΣΕΠ, όλες οι προσλήψεις γίνονται από τον ενιαίο πίνακα.

4. Ως προς τον αριθμό των προσλήψεων κανείς δε γνωρίζει ακόμη πόσοι μόνιμοι διορισμοί θα γίνουν και πόσες προσλήψεις αναπληρωτών.

Υπενθυμίζω ότι το σχολικό έτος 2011-12 έγιναν 133 μόνιμοι διορισμοί( 50 δάσκαλοι, 61 νηπιαγωγοί , 16 Αγγλικής Γλώσσας , 6 Φυσικής Αγωγής) και 11.648 προσλήψεις αναπληρωτών ( εκ των οποίων 2000 περίπου μειωμένου ωραρίου).


Tου αιρετού Δημήτρη Μπράτη


Σχετικός σύνδεσμος

Read more »

ΑΝΑΒΟΛΗ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ

Ενημερώνουμε τους φοιτητές που εξετάζονται προφορικά στο μάθημα του κ. Αναστασιάδη οτι η εξέταση της Παρασκευής και του Σαββάτου αναβάλλεται λόγο ασθένειας. Όσοι εξετάζονταν την Παρασκευή θα μεταφερθούν την Κυριακή με ώρα έναρξης 11.00, ενώ όσοι εξετάζονταν το Σάββατο θα μεταφερθούν την Δευτέρα.
Read more »

Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Συνεχίζεται κανονικά η χρηματοδότηση σε ΑΕΙ και ΤΕΙ


Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους διαβεβαιώνει ότι δε συντρέχει λόγος ανησυχίας όσον αφορά στη χρηματοδότηση ΑΕΙ και ΤΕΙ μετά από ερώτημα της Υπουργού Παιδείας.

Μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου θα εφαρμοστούν οι διατάξεις που ίσχυαν μέχρι την έναρξη ισχύος του σχετικού νόμου του 2011 ενώ το Πρυτανικό συμβούλιο θα εισηγηθεί στη Σύγκλητο για τον προϋπολογισμό του παρόντος έτους με το αίτημα να εγκριθεί.

Read more »

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Διορισμοί Εκπαιδευτικών και Προσλήψεις Αναπληρωτών για το σχολικό έτος 2012-2013.


Απαντώντας σε ερωτήματα συναδέλφων σχετικά με τον τρόπο και τον αριθμό διορισμών των εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση για τη σχολική χρονιά 2012 – 2013 σας ενημερώνω τα εξής:

Με βάση το Ν.3848/10 σε συνδυασμό και με την υπ’ αρ. 21406/Δ2/29-2-12 Υπουργική Απόφαση, οι διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών θα γίνουν με το σύστημα 60 – 40.

Οι πίνακες προσωρινών αναπληρωτών έπαψαν να τροφοδοτούνται με προϋπηρεσίες μετά την 01/07/2010. Η προϋπηρεσία θα ληφθεί υπόψη για τη διαμόρφωση των τελικών πινάκων ΑΣΕΠ όποτε διενεργηθεί ο διαγωνισμός πρόσληψης εκπαιδευτικών.

Σχετικά με το χρόνο διεξαγωγής διαγωνισμού πρόσληψης εκπαιδευτικών δεν υπάρχει κάτι το συγκεκριμένο, αφού και η μόνη δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας για τη διεξαγωγή διαγωνισμού ΑΣΕΠ για τους συναδέλφους Ειδικής Αγωγής τελικά δεν πραγματοποιήθηκε κι εξακολουθούν να βρίσκονται σε ομηρία οι συνάδελφοί μας για πάνω από 10 χρόνια. Αν πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός ΑΣΕΠ θα αποτελεί την μοναδική πηγή για μόνιμους διορισμούς αλλά και για προσλήψεις αναπληρωτών.

Ως προς τον αριθμό των διορισμών δασκάλων και νηπιαγωγών για το 2012-2013 αυτό που μπορεί να υποθέσει κάποιος είναι πως όλες οι ενέργειες της κυβέρνησης τα 3 τελευταία χρόνια αποσκοπούσαν στη μείωση του αριθμού μονίμων διορισμών. Ενδεικτικά αναφέρω: τις καταργήσεις – συγχωνεύσεις – υποβιβασμούς σχολείων, την αναστολή λειτουργίας της Μετεκπαίδευσης, τη μη χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών, τον περιορισμό των ολοήμερων σχολείων, τον αποκλεισμό 60.000 προνηπίων από το δημόσιο νηπιαγωγείο κτλ.

Θυμίζω πως οι περσινοί διορισμοί προκάλεσαν σοκ στην εκπαιδευτική κοινότητα αφού δεν ήταν απλά οι λιγότεροι μετά το 1950 αλλά επιβεβαίωσαν τις προθέσεις της κυβέρνησης να θυσιάσει την Παιδεία στο βωμό της εξοικονόμησης πόρων για την υποτιθέμενη αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης. Αναλυτικά την τελευταία δεκαετία οι διορισμοί στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση έχουν ως εξής:



Η πρόσληψη των αναπληρωτών εκπαιδευτικών στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης γίνεται από τους πίνακες Β΄ και Γ΄.

Στον πίνακα Β΄ κατατάσσονται με αίτησή τους οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί με σειρά που εξαρτάται από την προϋπηρεσία τους που συγκέντρωσαν έως τις 30/06/2010 ως αναπληρωτές και τα μόρια που συγκέντρωσαν στους δύο τελευταίους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ. Στον πίνακα Γ΄ κατατάσσονται όλοι οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί με μηδενική προϋπηρεσία βάσει το χρόνο κτήσης του πτυχίου.

Σήμερα στους πίνακες αναπληρωτών είναι εγγεγραμμένοι 5.609 ΠΕ70 και 8.475 ΠΕ60. Μέχρι τις αρχές Απριλίου 2012 είχαν προσληφθεί 3.915 ΠΕ70, 1.823 ΠΕ60, 1.225 ΠΕ71 και 356 ΠΕ61. Για πρώτη φορά φέτος, 522 αναπληρωτές δεν ανέλαβαν υπηρεσία και 145 παραιτήθηκαν μετά την ανάληψη υπηρεσίας, κυρίως λόγω των μειωμένων αποδοχών.

Η ελληνική κοινωνία έχει επενδύσει πολλά στη νέα γενιά δασκάλων και νηπιαγωγών και προσμένει ότι θα αποτελέσουν το βασικό μοχλό για την αναβάθμιση του Δημόσιου Σχολείου.

Αυτό προϋποθέτει ότι η κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012, θα κατανοήσει πως σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, είναι ανάγκη να επενδύσουμε στη γνώση. Θα κατανοήσει πως η Παιδεία είναι ο ασφαλέστερος και βασικότερος μοχλός οποιασδήποτε μορφής ανάπτυξης, κοινωνικής, πολιτιστικής και οικονομικής.

Η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα στην κάλυψη όλων των αναγκών της εκπαίδευσης σε εκπαιδευτικό προσωπικό με μόνιμους διορισμούς. Διορισμούς που θα πραγματοποιούνται με ένα δίκαιο, αντικειμενικό μεικτό σύστημα διορισμών όπως ίσχυε πριν την ψήφιση του Ν.3848/2010.

Τονίζω ιδιαίτερα την απαίτηση όλων για τη διεξαγωγή διαγωνισμού ΑΣΕΠ για τους συναδέλφους μας της Ειδικής Αγωγής ώστε επιτέλους να πραγματοποιηθούν μόνιμοι διορισμοί για τους πτυχιούχους του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Ταυτόχρονα, θα πρέπει η νέα κυβέρνηση να κατανοήσει πως με 600 ευρώ το μήνα ο εκπαιδευτικός, όταν μάλιστα είναι υποχρεωμένος να προσφέρει τις υπηρεσίες του μακριά από την οικογένειά του, μακριά από τον τόπο συμφερόντων του δεν μπορεί να ζήσει. Η Πολιτεία θα πρέπει να του εξασφαλίσει τη δυνατότητα να ζει και να εργάζεται, αν μη τι άλλο, με αξιοπρέπεια.


Παληγιάννης Βασίλης
Read more »

Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Μένουν ορφανά 10 τμήματα του Π.Κ.


Στις 31 Αυγούστου λήγει η θητεία τουλάχιστον ενός κοσμήτορα και δέκα προέδρων τμημάτων του Πανεπιστημίου Κρήτης. Εάν μέχρι τότε δεν έχουν εκλεγεί νέοι πρόεδροι, τα τμήματα δε θα έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν ούτε ένα πακέτο κόλες φωτοτυπικού. Κι όμως, είναι πολύ πιθανό αυτό, καθώς το υπουργείο Παιδείας, αλλά και τα ίδια τα ιδρύματα συνακόλουθα έχουν μπλοκάρει μεταξύ νόμου καινούργιου και νόμου παλιού.

Σύμφωνα με το νέο νόμο (της Διαμαντοπούλου), το Συμβούλιο του Πανεπιστημίου είναι αυτό που θα διόριζε τους κοσμήτορες, ενώ οι πρόεδροι με τη σημερινή μορφή θα έπαυαν να υπάρχουν. Θα υποβαθμίζονταν σε διευθυντές προγραμμάτων σπουδών, ενώ όλες τους οι ουσιαστικές αρμοδιότητες θα περνούσαν στους κοσμήτορες. Το πρόβλημα είναι πως εξαιτίας των αντιδράσεων των φοιτητών Συμβούλια Διοίκησης στα πανεπιστήμια δεν έχουν εκλεγεί. Άρα δεν μπορούν ούτε κοσμήτορες να διοριστούν, ούτε οι πρόεδροι να υποβαθμιστούν.

Σύμφωνα με τον παλιό νόμο, οι πρυτανικές εκλογές προκηρύσσονται για το β' δεκαπενθήμερο του Μαΐου, οι κοσμητορικές για το α' δεκαπενθήμερο του Ιουνίου και οι προεδρικές για το β' δεκαπενθήμερο του Ιουνίου. Ο παλιός νόμος, όμως, δεν ισχύει. Για να ισχύσει, όπως πρόσφατα είχε υπαινιχθεί ο κ. Μπαμπινιώτης, χρειάζεται μια τροπολογία ή κάτι τέτοιο, αλλά και για να γίνει αυτό χρειάζεται κυβέρνηση και όχι το μπάχαλο που επικρατεί σήμερα.

Η εύκολη λύση θα ήταν να παραταθεί η θητεία των υπηρετούντων κοσμητόρων και προέδρων, υπάρχει, ωστόσο, θέμα αντισυνταγματικότητας. Η θητεία εκλεγμένων δεν μπορεί να παραταθεί, διότι αν ήταν έτσι θα μπορούσε να παραταθεί και η θητεία της εκάστοτε κυβέρνησης. Οπότε γυρίζουμε στα γνωστά: στις ακροβασίες μεταξύ νέου και παλιού νόμου, που όμως, όπως είναι τα πράγματα, δεν μπορούν να εφαρμοστούν.

Αξίζει να σημειωθεί πως, από τους 10 προέδρους των οποίων η θητεία λήγει, οι 4 είναι πρόεδροι τμημάτων του Ηρακλείου (Χημείας Μιχάλης Ορφανόπουλος, Βιολογίας Δέσποινα Αλεξανδράκη, Επιστήμης Υπολογιστών Πάνος Τραχανιάς και ΤΕΤΥ Δημήτριος Βλασσόπουλος). Λήγει επίσης η θητεία του κοσμήτορα της Σχολής Θετικών Επιστημών Νίκου Κιλάφη.


πηγή: νέα Κρήτη
Read more »

Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Παραιτήθηκε ο Αντιπρύτανης Οικονομικών του Πανεπιστημίου Κρήτης



Με την υπ’ αριθμ. Φ.120.61/47/58754/Β2/25−5−2012 πράξη της υπουργού Παιδείας Φρ. Κιάου γίνεται και τυπικά δεχτή η από 7−5−2012 παραίτηση του Καθηγητή Γεωργίου Σταθάκη, από τη θέση του Αντιπρύτανη Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Σταθάκης εκλέχτηκε βουλευτής Χανίων με το ΣΥΡΙΖΑ. Εκ των πραγμάτων, λοιπόν, έπρεπε να παραιτηθεί από τη θέση του αντιπρύτανη, καθώς με την κατακύρωση του αποτέλεσματος των εκλογών υπήρχε για τον ίδιο ασυμβίβαστο...

Υπενθυμίζουμε πως ο Πρύτανη Ευριπίδης Στεφάνου, συγκάλεσε πρυτανικό συμβούλιο και ανέθεσε προσωρινά τις αρμοδιότητες επί των οικονομικών που είχε ο παραιτηθής Σταθάκης στον αντιπρύτανη Γιώργο Τζιρίτα. Έτσι, πλέον ο Τζιρίτας είναι αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού, Ανάπτυξης και Υποδομών.

Όπως είναι τα πράγματα μέχρι σήμερα, τυχόν επαναληπτική εκλογή αντιπρύτανη δε μπορεί να γίνει ούτε με το νέο νόμο, ούτε με τον παλιό. Τυχόν διορισμός ενός από τους αρχαιότερους καθηγητές του ιδρύματος δεν προβλέπεται.

Μπροστά στην κατάσταση αυτή, ως μόνη ανώδυνη επιλογή για το Πανεπιστήμιο Κρήτης, φαίνεται πως είναι να συνεχίσει το έργο της η παρούσα Πρυτανική Αρχή, με τους τρεις που απομένουν μέχρι τις 31 Αυγούστου τουλάχιστον (οπότε και σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα λήγει η θητεία τους). Πρέπει να ερευνηθεί, ωστόσο, αν αυτό είναι νόμιμο και τι θα γίνει στην περίπτωση που η θητεία της  υπάρχουσας πρυτανικής αρχής παραταθεί.

πηγή: esos.gr & νέα Κρήτη

Read more »

Νέα ακαδημαϊκή χρονιά με τις ίδιες Πρυτανικές αρχές


Με βάση τον νέο νόμο της Α. Διαμαντοπούλου οι θητείες των διοικήσεων των ΤΕΙ και των ΑΕΙ οι οποίες εκλέχτηκαν με τον νόμο Γιαννάκου λήγουν στις 31 Αυγούστου. Την διοίκηση των ιδρυμάτων αναλαμβάνουν από 1 Σεπτεμβρίου οι νέες διοικήσεις οι οποίες θα έπρεπε να έχουν ήδη εκλεγεί με βάση των νέο νόμο.

Με εξαίρεση δέκα ΤΕΙ όπου εξελέγησαν οι διοικήσεις με το νόμο της Α. Διαμαντοπούλου, στα υπόλοιπα ΤΕΙ και σε όλα τα πανεπιστήμια της χώρας, αναμένεται, αμέσως μετά τις εκλογές, όποια κυβέρνηση κι αν προκύψει, να δοθεί παράταση θητειών τουλάχιστον τρίμηνη για τα ΤΕΙ και δεν αποκλείεται με νόμο που θα έρθει προς ψήφιση στη νέα Βουλή να δοθεί η δυνατότητα στις Πρυτανικές Αρχές των Πανεπιστημίων να ολοκληρώσουν τη θητεία τους, μ εξαίρεση σε τρία Πανεπιστήμια (που ολοκληρώνουν ούτος σίαλος τη θητεία τους στις 31 Αυγούστου). 

Επίσης η νέα Κυβέρνηση θα αναγκαστεί να αποσυνδέσει την έγκριση των προϋπολογισμών από την εκλογή των Συμβουλίων Διοίκησης, που με το νόμο της Α. Διαμαντοπούλου η ολοκλήρωση των εκλογών αποτελεί προϋπόθεση της έγκρισης χρηματοδότησης των ΑΕΙ.

 Ήδη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας δήλωσε ότι θα καταργήσει πολλές από τις διατάξεις του νέου νόμου, ενώ η Νέα Δημοκρατία αν και ψήφισε το νόμο θεωρεί ότι ορισμένα σημεία όπως η έγκριση των προϋπολογισμών και οι εκλογές διοικήσεων αλλά και άλλες διατάξεις δεν μπορούν να έχουν εφαρμογή στην πράξη και προτείνει την αλλαγή τους.

 Έτσι το νέο πρόσωπο  που θα τοποθετηθεί στο «τιμόνι» του υπουργείου Παιδείας με το πρώτο αντικείμενο που θα ασχοληθεί είναι να ομαλοποιήσει τη λειτουργία των ΑΕΙ, φέρνοντας στη Βουλή τροποποιητικές διατάξεις.


Σημειώνεται ότι αρκετοί Πρυτάνεις με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα Πανεπιστήμια, λόγω οικονομικών στενοτήτων, έχουν δηλώσει σε μέλη της κοινότητάς τους να παραιτηθούν.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: esos.gr
Read more »

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Διοίκηση 2012-2013.



Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΠΤΔΕ ΚΡΗΤΗΣ είναι αυτοτελής και διοικείται από ένα 3μελές όργανο το Συμβούλιο Σχολής.

Έπειτα από εσωτερικές εκλογές,  για το έτος 2012-2013 το συμβούλιο σχολής απαρτίζεται από τα εξής μέλη:

Ανδρέου Μαρία (Υπεύθυνη)
Τσεβρενίδου Χριστίνα (Αναπληρώτρια Υπεύθυνη)
Γιαννακή Άννα (Μέλος)

Το Συμβούλιο Σχολής εξέλεξε επίσης στη θέση της υπευθύνου την Ανδρέου Μαρία, που εκτός της ευθύνης του γενικού συντονισμού, έχει και την υποχρέωση να σέβεται το καταστατικό της παράταξης και να υλοποιεί τις αποφάσεις του συμβουλίου.

Read more »

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

ΔΙΑΚΟΠΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ


Σας ενημερώσουμε ότι, λόγω απαραίτητων εργασιών για την αναβάθμιση του ολοκληρωμένου μηχανογραφικού συστήματος της Βιβλιοθήκης, η λειτουργία του θα διακοπεί από 18 έως και 29 Ιουνίου.

Κατά το παραπάνω διάστημα:
- δε θα γίνονται δανεισμοί, ανανεώσεις και επιστροφές βιβλίων της Κύριας Συλλογής
- ο Δημόσιος Κατάλογος (WebOPAC) της Βιβλιοθήκης, θα είναι ανοικτός για αναζητήσεις υλικού από 20 Ιουνίου και μετά.
- το υλικό των Συλλογών Περιορισμένου Δανεισμού (ράφια σεμιναρίων / παραδόσεων) θα διατίθεται κανονικά

Παρακαλούμε τους χρήστες της Βιβλιοθήκης να προγραμματίσουν έγκαιρα τους δανεισμούς των βιβλίων που τους είναι απαραίτητα για το συγκεκριμένο διάστημα.
Για την αντιμετώπιση έκτατων αναγκών, παρακαλούμε επικοινωνείτε με το Γραφείο Δανεισμού της Βιβλιοθήκης.
Read more »

Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Σε τρίμηνη παράταση θητειών των Πρυτάνεων οδηγείται το υπ. Παιδείας.


Σε τρίμηνη παράταση θητειών τω Πρυτάνεων που  λήγουν στις 31 Αυγούστου οδηγείται αναγκαστικά, σύμφωνα με πληροφορίες του esos, το υπ. Παιδείας. Κι αυτό διότι ότι  με βάση το νέο νόμο πλαίσιο στις 31 Αυγούστου παύουν τα καθήκοντά τους, και τα χρονικά περιθώρια δεν επιτρέπουν μέχρι τότε την εκλογή των νέων  Συμβουλίων Διοίκησης.

 Για την παράταση των θητειών απαιτείται ψήφιση από τη Βουλή σχετικής νομοθετικής ρύθμισης, γεγονός που σημαίνει ότι το έργο αυτό θα διεκπεραιωθεί από τη νέα Βουλή, όταν αυτή θα λειτουργήσει, δεδομένου ότι βρισκόμαστε σε πολιτικές εξελίξεις.

 Εάν και στις προθέσεις του υπουργείου είναι να μη γίνει η αλλαγή των διοικήσεων εν μέσω της ακαδημαϊκής χρονιάς, νομικά  η παράταση της θητειών, είναι ανεκτή μόνον για εύλογο χρονικό διάστημα, η οποία δεν μπορεί να υπερβαίνει το τρίμηνο.
Read more »

Τι ορίζει ο νόμος για τη λήξη των θητειών των Πρυτάνεων.


-Οι θητείες όλων των πρυτάνεων και αντιπρυτάνεων που έχουν εκλεγεί  με το νόμο της Μαριέττας Γιαννάκου, λήγουν στις 31.8.2012, οπότε και αναλαμβάνουν καθήκοντα οι πρυτάνεις που εκλέγονται σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος νόμου.

-Μέχρι την ανάληψη καθηκόντων από τους πρυτάνεις οι οποίοι θα εκλεγούν σύμφωνα με το νέο νόμο της Α. Διαμαντοπούλου, οι εν ενεργεία πρυτάνεις, αντιπρυτάνεις, καθώς και το πρυτανικό συμβούλιο εξακολουθούν να ασκούν τα καθήκοντά τους σύμφωνα με τις ισχύουσες κατά τη δημοσίευση του παρόντος νόμου διατάξεις.

-Αν παρέλθουν άπρακτες οι προθεσμίες της προηγούμενης παραγράφου, από 1.9.2012 αναστέλλεται η επιπλέον της βασικής χρηματοδότηση του ιδρύματος.

Τα παραπάνω προβλέπει o νέος νόμος πλαίσιο 4009/11.

Υπενθυμίζεται ότι κανένα Πανεπιστήμιο δεν εξέλεξε νέες διοικήσεις ενώ στα ΤΕΙ νέα Συμβούλια αναδείχθηκαν σε 9 Ιδρύματα από τα 16.

esos.gr
Read more »

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Να μην κοπεί η χρηματοδότηση στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ


«Γνωρίζω ότι στις 30/6 λήγει η χρηματοδότηση των Πανεπιστημίων. Η βούληση και ο προσανατολισμός είναι να χρηματοδοτηθούν και για τους επόμενους μήνες. Δεν είμαι Υπουργός Οικονομικών, όμως, σας μιλώ για τη βούληση και την επιμονή  του Υπουργείου να πιέσει σχετικώς τον Υπουργό Οικονομικών. Δεν είναι δυνατόν να μη λειτουργούν  τα Πανεπιστήμια της  χώρας. Αλίμονο».
  
Την παραπάνω δήλωση έκανε η υπηρεσιακή υπουργός παιδείας Φρόσω Κιάου και πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι όλοι τείνουν ευήκοον ους. Είμαι αισιόδοξη και υπάρχει και το νομικό εργαλείο. Το έχουμε μελετήσει. Αλίμονο αν η Ανώτατη Εκπαίδευση καταρρεύσει με την οικονομική κρίση».

esos.gr
Read more »

Με την υπουργό συναντήθηκαν οι Πρυτάνεις


Η υπηρεσιακή υπουργός Παιδείας Φρόσω Κιάου, στην πρώτη συνάντηση με τους Πρυτάνεις, που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της,  διαβεβαίωσε για τη βούληση και την επιμονή του Υπουργείου να βρεθεί  άμεσα λύση στην διακοπή της χρηματοδότησης των ΑΕΙ επειδή  δεν εξέλεξαν τα Συμβούλια Διοίκησης, διότι , όπως είπε δεν είναι δυνατόν να σταματήσει η λειτουργία στα Πανεπιστήμια της χώρας

Στη συνάντηση οι πρυτάνεις ενημέρωσαν την Υπουργό για την κατάσταση στα Ανώτατα Ιδρύματα και κυρίως για τα επείγοντα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν αυτή την περίοδο.

Στη συζήτηση τέθηκε με έμφαση το θέμα της διακοπής της χρηματοδότησης των ΑΕΙ στο τέλος του Ιουνίου και την αδυναμία των Ιδρυμάτων να λειτουργήσουν χωρίς τις απαραίτητες πιστώσεις ενώ επισημάνθηκε για μια ακόμη φορά ο κίνδυνος να προκληθούν ανεξέλεγκτες καταστάσεις μέσα στο καλοκαίρι.

Συζητήθηκαν, ακόμη, τα προβλήματα στην εφαρμογή του νέου νόμου για τα ΑΕΙ με αιχμή την αδυναμία εκλογής των Συμβουλίων των Ιδρυμάτων ενώ τέθηκαν και όλα τα επιμέρους προβλήματα που αφορούν στη διοικητική λειτουργία των Ιδρυμάτων.

Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και η συνεργασία, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας, θα συνεχιστεί.

 esos.gr
Read more »