Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Μεταπτυχιακές Σπουδές και Υποτροφίες στην Ελλάδα και το Εξωτερικό

Το ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ του Πανεπιστημίου Κρήτης διοργανώνει ενημερωτική διημερίδα με θέμα «Μεταπτυχιακές Σπουδές και Υποτροφίες στην Ελλάδα και το Εξωτερικό».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Ρέθυμνο στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων της Βιβλιοθήκης την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012 στις 10:00 π.μ.
Read more »

Ανακοίνωση για το σεμινάριο «Μνήμη οργάνωση, λειτουργία και διαταραχές της». Διδάσκουσα Βασιλάκη

Read more »

Υλικό για το σεμινάριο «Στατιστική περιγραφική εφαρμοσμένη στην Ψυχοπαιδαγωγική»

Read more »

Υλικό για το μάθημα «Εναλλακτικές μορφές διδασκαλίας των μαθηματικών στο Δ.Σ.» (Ε01Π11):

Read more »

ΕΔΩ ΠΑΣΠ,ΕΚΕΙ ΠΑΣΠ,ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΣΠ ΠΤΔΕ??


Στην περασμένη Γενική Συνέλευση καθηγητών (22/2/2012) τέθηκε για πολλοστή φορά το πρόβλημα με την έλλειψη των σεμιναρίων. Είναι γεγονός πως το τμήμα μας λειτουργεί κάτω από αντίξοες οικονομικές συνθήκες και το πρόγραμμα σπουδών υλοποιείται με σημαντική δυσκολία. Οι εκπρόσωποι φοιτητών που παρευρίσκονταν διατύπωσαν την άποψή τους για το θέμα.

Ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ επισημάναμε:
1. Τον αντιπαιδαγωγικό τρόπο που γίνεται η επιλογή των φοιτητών στα σεμινάρια (κλήρωση).
2. Την σημαντική έλλειψη σεμιναρίων που παρουσιάζεται, με αποτέλεσμα αρκετοί φοιτητές κυρίως του τρίτου έτους να μην έχουν πάρει κανένα ή μόλις ένα σεμινάριο.
3. Εκφράσαμε τις ανησυχίες μας για την ομαλή υλοποίηση του προγράμματος σπουδών του 1ου και 2ου έτους. Κάτω από τις υπάρχουσες συνθήκες όταν οι εν λόγω φοιτητές φτάσουν στο 4ο έτος θα πρέπει να πραγματοποιήσουν 2 επίπεδα πρακτικής άσκησης, πτυχιακή εργασία και πιθανόν 4 σεμινάρια, με αποτέλεσμα να εντατικοποιηθούν απότομα οι σπουδές τους στο τελευταίο τους έτος.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η τοποθέτηση του ΜΑΣ κάτι το οποίο χαιρετίζουμε, αφού είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη παράταξη κάνει μια σοβαρή τοποθέτηση στη ΓΣΤ πέραν των συνηθισμένων κλισέ για τον καπιταλισμό και την ανάγκη συμμετοχής στις απεργίες του ΠΑΜΕ.

Το παράδοξο της υπόθεσης ήταν η στάση των εκπροσώπων τις ΠΑΣΠ οι οποίοι έλαμψαν δια της απουσίας τους. Δεν τοποθετήθηκαν για το ζήτημα αλλά  για ακόμα μια φορά κρύφτηκαν πίσω από την πρόεδρο του συλλόγου, η οποία ως συνήγορος του διαβόλου ή μάλλον της κυβέρνησης, πάντως  σίγουρα όχι των  φοιτητών, κατηγόρησε τους προηγούμενους εκπροσώπους για υπερβολές.Εριξε το φταίξιμο για το μπάχαλο που επικρατεί με τα σεμινάρια, στους «τεμπέληδες φοιτητές» οι οποίοι (κατά την άποψη της) διαλέγουν μόνο εύκολα σεμινάρια!!!!

Με την κατρακύλα της συγκεκριμένη παράταξης δεν έχει νόημα να ασχοληθούμε, ο καιρός γαρ εγγύς.


Ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΠΤΔΕ λέμε ως εδώ. Οι Έλληνες φοιτητές δεν αντέχουμε άλλο. Δε ζητάμε από κανέναν να μας χαρίσει τίποτα. Ζητάμε απλά να μας σεβαστεί. Να μας δώσει το δικαίωμα να σπουδάζουμε αξιοπρεπώς και να μη μετανιώσουμε που επιλέξαμε να μείνουμε και να σπουδάσουμε στην Ελλάδα. Όμως αρκετά!! Λύστε τα προβλήματα των νέων ανθρώπων και μη μας απαξιώνετε. Από τη στιγμή που δε μας σέβεστε θα μας βρείτε απέναντι.

Read more »

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΨΥΧΟΛΟΓΟΙ ΞΕΦΑΝΤΩΝΟΥΝ-ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΜΑΣΚΕ ΠΑΡΤΥ

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Π.Τ.Δ.Ε μαζί με την Ψυχολογία μπαίνουν στο ρυθμό του καρναβαλιού και σας καλούν σε ένα ξεχωριστό αποκριάτικο μασκέ πάρτυ με ζωντανή μουσική, πολλές εκπλήξεις και δώρα..Ντυθείτε όπως νομίζετε και ελάτε να διασκεδάσουμε..Γιατί όταν θέλουμε ξέρουμε να περνάμε καλά!! Έναρξη:22.00...Είσοδος ελεύθερη


Ρακάδικο Ξαθέρι , Ευστρατίου Φωτάκη 16 - ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ Ρεθύμνου
Read more »

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Aνακοίνωση για το μάθημα Κοινωνιολογία της Εκπαίδευσης(Α05Π01)

'Οσοι φοιτητές χρωστούν το υποχρεωτικό μάθημα Κοινωνιολογία της Εκπαίδευσης (Α05Π01) μπορούν να το επιλέξουν αυτό το εξάμηνο απο το τμήμα ΦΚΣ με τον ίδιο τίτλο και διδάσκοντα τον κ.Παναγιωτόπουλο
Read more »

Διακόπηκαν οι εκλογές Παν. Κρήτης

Η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη συμβουλίου διοίκησης στο  Πανεπιστήμιο Κρήτης ακυρώθηκε. Οι παρευρισκόμενοι φοιτητές και καθηγητές εμπόδισαν τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής να στήσουν τις κάλπες με αποτέλεσμα οι εκλογές να μην αρχίσουν.
Read more »

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Αναβολή συνάντησης ΣΠΑ Α. Διδάσκουσα Βενιανάκη Α

πατήστε εδώ
Read more »

ΣΠΑ Α -Τελική κατάταξη φοιτητών σε ομάδες

πατήστε εδώ
Read more »

Ας γίνουμε εμείς οι «γκρεμιστές γιατί εμείς είμαστε κι’ οι χτίστες».

                                 

Όσο η Ελλάδα συνεχίζει να βυθίζεται στη μιζέρια και την ανευθυνότητα, τόσο πιο επίκαιρο γίνεται το μήνυμα που βγαίνει από τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας και ζητά την αλλαγή. Πέρσι το Φλεβάρη, μιλήσαμε για «αλλαγή νοοτροπίας» και για ανάγκη ο καθένας μας να αναλάβει τις ευθύνες του για το που θέλει να οδηγηθεί η εκπαίδευση και η χώρα. Ένα χρόνο μετά η Πατρίδα μας βρίσκεται σε χειρότερη κατάσταση γιατί μία ολόκληρη γενιά ανθρώπων που έμαθε να ζει για τον εαυτό της και όχι για την Ελλάδα, συνεχίζει να παρασιτεί εις βάρος της χώρας.
Ως νέοι άνθρωποι όμως, είναι καιρός να τους στείλουμε στο περιθώριο.
Είναι καιρός να πούμε το μεγαλύτερο ΟΧΙ σ’αυτούς που έμαθαν να θεωρούν το ελληνικό Κράτος κτήμα τους και να υπονομεύουν κάθε ευκαιρία για ανάπτυξη. Οι ίδιες λογικές εδώ και 30 χρόνια λειτουργώντας μικροπολιτικά στέρησαν από τους Έλληνες μερικές από τις μεγαλύτερες ευκαιρίες, μα πάνω από όλα γαλούχησαν ολόκληρες γενιές με τη νοοτροπία του βολέματος και της υποταγής.

Εμείς όμως, πρέπει να αλλάξουμε. Να βοηθήσουμε τη χώρα να ορθοποδήσει και να θέσουμε τις βάσεις για μια νέα, ορθολογική Ελλάδα που θα ξέρει πόσα να ξοδεύει και τι θέλει να παράγει.

Δε διεκδικούμε βέβαια το άπιαστο, αλλά μια ευκαιρία να βάλουμε τέλος στον εξευτελισμό της Πατρίδας μας. Λέμε ΝΑΙ λοιπόν στη γενιά που θα σπάσει τις κατεστημένες λογικές του κρατισμού, που θα δουλεύει και που θα πιστεύει ξανά στο όραμα μιας σύγχρονης Ελλάδας.

Ας γίνουμε λοιπόν εμείς οι «γκρεμιστές γιατί εμείς είμαστε κι’ οι χτίστες».

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ
αλλάζουμε νοοτροπία!

Read more »