Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Τα πανεπιστήμια οδηγούνται σε κατάρρευση.


Κλειστά είναι σήμερα όλα τα Τμήματα του Πανεπιστημίου Κρήτης, με απόφαση της Συγκλήτου, συμβολικά ως διαμαρτυρία για το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει το ίδρυμα, αδυνατώντας σε αρκετές περιπτώσεις να υλοποιήσει τα προγράμματα σπουδών του.
Νωρίτερα το πρωί δόθηκε συνέντευξη τύπου στις εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου στην έδρα του, το Ρέθυμνο, όπου υπογραμμίστηκαν από τον πρύτανη Ευρ. Στεφάνου και τον αντιπρύτανη Κ. Τζανάκη τα οξύτατα προβλήματα που αντιμετωπίζει με κυριότερα τον μηδενισμό των πιστώσεων για προσλήψεις συμβασιούχων ΠΔ/407 που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Ιδρύματος και τη σίτιση των φοιτητών, καθώς το πανεπιστήμιο αδυνατεί να σιτίσει όσους θα έπρεπε αφού δεν του έχει επιτραπεί από την πολιτεία να χρησιμοποιήσει το ταμειακό του υπόλοιπο για το σκοπό αυτό.
Όπως τονίστηκε η στάση της πολιτείας απέναντι στα πανεπιστήμια, παρά μάλιστα το γεγονός ότι σε διεθνείς αξιολογήσεις αρκετά, όπως το Π.Κ., είναι μεταξύ των πρώτων, οδηγεί σε συρρίκνωση των ιδρυμάτων και αδυναμία λειτουργίας.
Η συνέντευξη έγινε σε απευθείας σύνδεση με τις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου στο Ηράκλειο, αλλά και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Μυτιλήνη, το οποίο ως περιφερειακό πανεπιστήμιο αντιμετωπίζει κοινά προβλήματα με το πανεπιστήμιο Κρήτης και οι δυο πρυτάνεις θα προχωρήσουν σε κοινό διάβημα στο υπουργείο παιδείας.

GOODnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου