Πέμπτη, 2 Αυγούστου 2012

Oι αλλαγές στο νόμο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση .


Mε την αποδοχή βασικών θέσεων των πανεπιστημιακών που αντιδρούσαν στην εφαρμογή του, το υπουργείο Παιδείας τροποποίησε το νόμου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Οι 7 αλλαγές είναι οι εξής:

- Θα εξαντλήσουν τη θητεία τους οι νυν πρυτανικές αρχές

- Την αρμοδιότητα να διενεργήσουν εκλογές για την ανάδειξη των Συμβουλίων Διοίκησης, αναλαμβάνουν επίσης οι πρυτανικές αρχές

- Δυνατότητα επιστολικής ψήφου για την εκλογή των Συμβουλίων Διοίκησης για την αποφυγή τυχόν ματαίωσης της εξαιτίας καταλήψεων, επεισοδίων κτλπ

- Βασική ακαδημαϊκή μονάδα του Πανεπιστημίου θεωρείται το τμήμα ενώ βασική διοικητική μονάδα η σχολή.

- Από τα μέλη του Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού θα εκλέγονται οι κοσμήτορες ΑΕΙ και ΤΕΙ, μέσα από λίστα που θα συντάσσεται από το Συμβούλια Διοίκησης.

- Την ευθύνη των ακαδημαϊκών θεμάτων, αναλαμβάνει η Σύγκλητος, με τα οικονομικά και τα διοικητικά θέματα να παραμένουν στα Συμβούλια Διοίκησης.

- Τα πανεπιστήμια έχουν ναι μεν την αυτοτέλεια, αλλά η χρηματοδότησή τους εξαρτάται από την εφαρμογή του νέου νόμουΓια να δείτε το νομοσχέδιο «Ρυθμίσεις θεμάτων Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και άλλες διατάξεις» όπως ψηφίστηκε στη Βουλή με όλες τις διορθώσεις, κάνετε κλικ εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου