Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Παραιτήθηκε ο Αντιπρύτανης Οικονομικών του Πανεπιστημίου Κρήτης



Με την υπ’ αριθμ. Φ.120.61/47/58754/Β2/25−5−2012 πράξη της υπουργού Παιδείας Φρ. Κιάου γίνεται και τυπικά δεχτή η από 7−5−2012 παραίτηση του Καθηγητή Γεωργίου Σταθάκη, από τη θέση του Αντιπρύτανη Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Σταθάκης εκλέχτηκε βουλευτής Χανίων με το ΣΥΡΙΖΑ. Εκ των πραγμάτων, λοιπόν, έπρεπε να παραιτηθεί από τη θέση του αντιπρύτανη, καθώς με την κατακύρωση του αποτέλεσματος των εκλογών υπήρχε για τον ίδιο ασυμβίβαστο...

Υπενθυμίζουμε πως ο Πρύτανη Ευριπίδης Στεφάνου, συγκάλεσε πρυτανικό συμβούλιο και ανέθεσε προσωρινά τις αρμοδιότητες επί των οικονομικών που είχε ο παραιτηθής Σταθάκης στον αντιπρύτανη Γιώργο Τζιρίτα. Έτσι, πλέον ο Τζιρίτας είναι αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού, Ανάπτυξης και Υποδομών.

Όπως είναι τα πράγματα μέχρι σήμερα, τυχόν επαναληπτική εκλογή αντιπρύτανη δε μπορεί να γίνει ούτε με το νέο νόμο, ούτε με τον παλιό. Τυχόν διορισμός ενός από τους αρχαιότερους καθηγητές του ιδρύματος δεν προβλέπεται.

Μπροστά στην κατάσταση αυτή, ως μόνη ανώδυνη επιλογή για το Πανεπιστήμιο Κρήτης, φαίνεται πως είναι να συνεχίσει το έργο της η παρούσα Πρυτανική Αρχή, με τους τρεις που απομένουν μέχρι τις 31 Αυγούστου τουλάχιστον (οπότε και σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα λήγει η θητεία τους). Πρέπει να ερευνηθεί, ωστόσο, αν αυτό είναι νόμιμο και τι θα γίνει στην περίπτωση που η θητεία της  υπάρχουσας πρυτανικής αρχής παραταθεί.

πηγή: esos.gr & νέα Κρήτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου