Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Επιστολή Ομάδας Εργασίας του ΥΠΔΜΘ


Επιστολή στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου παιδείας απέστειλε η Ομάδας Εργασίας του ΥΠΔΜΘ για τη διευθέτηση των θεμάτων που αφορούν στην εφαρμογή του Νόμου για τα ΑΕΙ  , η οποία έχει ως εξής:
Η Ομάδα Εργασίας του Υπουργείου Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων για τα θέματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, διαπιστώνει ότι η κατάσταση στα ΑΕΙ βαίνει διαρκώς επιδεινούμενη και θα φτάσει σε οριακό σημείο λόγω της διακοπής χρηματοδότησης από 1-7-2012 και της λήξης της θητείας των οργάνων διοίκησης από 1-9-2012, σύμφωνα με τον ν. 4009/11.
Η Πολιτεία οφείλει κατά προτεραιότητα να δώσει λύσεις σε αυτά τα μείζονα και επείγοντα προβλήματα των Ιδρυμάτων.
ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΩΝ ΠΡΥΤΑΝΕΩΝ
Ωστόσο το Συντονιστικό Όργανο της Συνόδου των Πρυτάνεων ανακοίνωσε ότι τα μέλη της Συνόδου στην Ομάδα Εργασίας που όρισε ο κ. Υπουργός κατέθεσαν τα βασικά σημεία των άμεσα επιβαλλόμενων αλλαγών του Νόμου για την ομαλοποίηση της λειτουργίας των Πανεπιστημίων:

1. Αποκατάσταση των Ακαδημαϊκών και Διοικητικών αρμοδιοτήτων των Συγκλήτων.
2. Επαναφορά των Τμημάτων και των Τομέων ως θεμελιωδών ακαδημαϊκών και διοικητικών μονάδων.
3. Άμεση εκλογή των Πανεπιστημιακών Αρχών (Πρυτάνεων, Κοσμητόρων, Προέδρων κ.α. ) από τα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας.
4. Διασφάλιση της Δημόσιας Χρηματοδότησης των Πανεπιστημίων και αποδέσμευση αυτής από την ακαδημαϊκή αξιολόγηση.
5. Θεσμική και οικονομική διασφάλιση της Φοιτητικής Μέριμνας (σίτιση, στέγαση, κ.α.)
6. Ανάκληση των κανονιστικών πράξεων εφαρμογής που αφορούν στον ορισμό Οργανωτικών Επιτροπών και την θέσπιση της ταξινομικής ψήφου.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: esos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου