Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Ο Γ. Μπαμπινιώτης για τη χρηματοδότηση των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ

Τα Πανεπιστήμια έχουν υποστεί μία πολύ μεγάλη μείωση του προϋπολογισμού τους, αυτήν την οποία υπέστη όλη η Ελλάδα και όλο το δημόσιο. Μία απώλεια είναι αυτή. Μία δεύτερη απώλεια είναι ότι τα αποθεματικά τους, που είναι στην Τράπεζα της Ελλάδος, υπέστησαν το λεγόμενο «κούρεμα» και χάθηκαν πολλά χρήματα και από κει. Έτσι, τα Πανεπιστήμια βρέθηκαν σε πολύ δύσκολη θέση και δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν.


 Γι’ αυτό, έκανα την πρόταση που πήγε να γίνει μία τροπολογία αλλά τελικά διαμορφώθηκε σε μία ρύθμιση που θα ισχύσει μέχρι τον Ιούλιο, έτσι ώστε να πάρουν χρήματα, να μπορούν να δουλέψουν. Απειλούσαν ότι θα κλείσουν –καταλαβαίνετε τι θα γινόταν και μάλιστα στις εκλογές.  Θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους, θα πάρουν, παίρνουν χρήματα πια, με μία ρύθμιση που έγινε. Δηλαδή, αποδεσμεύτηκε η απαγόρευση που έλεγε ότι πρώτα πρέπει να εκλεγούν τα Συμβούλια και μετά να πάρουν χρήματα.

Τώρα θα πάρουν χρήματα, ήδη πήραν τους τρεις πρώτους μήνες και θα παίρνουν κάθε μήνα μέχρι τον Ιούλιο. Μετά, η νέα Κυβέρνηση που θα εκλεγεί θα ρυθμίσει αυτό το θέμα, στο οποίο ο Πρωθυπουργός, ο κ. Παπαδήμος, έχει δείξει πολύ μεγάλη ευαισθησία και προσπαθεί να το αντιμετωπίσει με τις παρεκκλίσεις και τα διαβήματα που έχω κάνει και ΄γω φυσικά, για να ενισχύσουμε τα Πανεπιστήμια να μπορέσουν να λειτουργήσουν. Ξέρετε, δεν είχαν χρήματα να πληρώσουν πετρέλαιο σε βόρεια Πανεπιστήμια και δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν, δεν είχαν να δώσουν στις φοιτητικές εστίες, δηλαδή έξοδα καθαρά λειτουργικά. Αυτά λοιπόν καλύπτονται τώρα.  Μέχρι τον Ιούλιο δεν θα υπάρχει πρόβλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου