Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Προσλήψεις 1.065 εκπαιδευτικών


 


Στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αναμένεται να διορισθούν σε μόνιμες θέσεις 1.065 εκπαιδευτικοί το σχολικό έτος 2012-13. Οι διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση θα γίνουν κατά 60% από τους ισχύοντες πίνακες διοριστέων εκπαιδευτικών του ΑΣΕΠ και 40% από τους πίνακες προσωρινών αναπληρωτών με πραγματική προϋπηρεσία.

Υπάρχουν ακόμη εκατοντάδες διοριστέοι εκπαιδευτικοί από τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ του 2008 διαφόρων ειδικοτήτων, οι οποίοι σύμφωνα με τους προγραμματισμούς του υπουργείου Παιδείας ούτε φέτος απορροφώνται όλοι. Σε ορισμένες ειδικότητες (π.χ. Δάσκαλοι) όπου έχει εξαντληθεί ο κατάλογος των διοριστέων του ΑΣΕΠ, οι διορισμοί μονίμων θα γίνουν από τους πίνακες προσωρινών αναπληρωτών.

Οι πίνακες έχουν συνταχθεί με βάση την προϋπηρεσία που αποκτήθηκε μέχρι τις 30/6/2010. Η προϋπηρεσία ύστερα από αυτή την ημερομηνία θα μετρήσει στο μέλλον, μετά τη διεξαγωγή του νέου διαγωνισμού του ΑΣΕΠ.

OI ANAΠΛΗΡΩΤΕΣ. Τον Ιούνιο αναμένεται να εκδοθεί η εγκύκλιος για τις προσλήψεις αναπληρωτών - ωρομισθίων το σχολικό έτος 2012-2013. Ο συνολικός αριθμός των αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών αναμένεται να είναι αρκετά μικρότερος από ό,τι την τρέχουσα σχολική χρονιά (το 2011-12 προσλήφθηκαν περίπου 22.000 αναπληρωτές και ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί όλων των κατηγοριών) καθώς έχει ανακοινωθεί περικοπή των δαπανών για την πρόσληψη συμβασιούχων εκπαιδευτικών. Το υπουργείο Παιδείας, τον Ιούνιο αναμένεται να καλέσει:
α) Εκπαιδευτικούς οι οποίοι έχουν προϋπηρεσία προσωρινού αναπληρωτή ή ωρομίσθιου εκπαιδευτικού.
β) Εκπαιδευτικούς οι οποίοι έχουν μόρια πάνω από τη βαθμολογική βάση από τον τελευταίο και τον προτελευταίο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ εκάστου κλάδου.
γ) Εκπαιδευτικούς οι οποίοι επιθυμούν να εγγραφούν στον συμπληρωματικό πίνακα με μηδενικά μόρια, βάσει της ημεροχρονολογίας κτήσης του πτυχίου τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου