Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Συμβολική κατάληψη διοικητικών υπαλλήλων της πανεπιστημιουπολης του Γάλλου

Αύριο 1/12/11 είναι ημέρα γενικής απεργίας και έχουν προγραμματιστεί πορείες, συλλαλητήρια και διάφορες δράσεις στην πόλη του Ρεθύμνου.

Οι Διοικητικοί Υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο, αποφάσισαν να προβούν σε συμβολική κατάληψη της πανεπιστημιούπολης του Γάλλου το πρωί της Πέμπτης και να διοργανώσουν συλλαλητήριο από την Πανεπιστημιούπολη μέχρι το κέντρο του Ρεθύμνου. Συνεπώς αύριο δεν θα λειτουργούν οι γραμματείες, η βιβλιοθήκη αλλά και οι διοικητικές-οικονομικές υπηρεσίες του πανεπιστημίου. 

Σε ανάλογο κλίμα και οι ενιαίοι φορείς διδασκόντων καλούν τα μέλη τους σε αποχή από τα διδακτικά τους καθήκοντα και σε συμμετοχή τους στις απεργιακές κινητοποιήσεις. Παρόλο αυτά όμως παραμένει στην ευχέρεια του κάθε διδάσκοντα αν θα κάνει μάθημα ή όχι.
Read more »

Αναβολή Μαθήματος «Η παιδεία στην Κρήτη» (Α04Π03). Διδάσκων: κ. Χουρδάκης


Αναβολή Μαθήματος

Αναβάλλεται το μάθημα του κ. Χουρδάκη την Παρακευή 02/12/2011 λόγω συμμετοχής του διδάσκοντος σε εκλεκτορικό σώμα στην Πάτρα. Το μάθημα θα αναπληρωθεί την επομένη, ημέρα Σάββατο 03/12/2011 στο Αμφιθέατρο Δ7 και ώρα 11.30
Read more »

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Ανακοίνωση ΔΣ ΕΦΔ Σχολής Κοινωνικών Επιστημών Κρήτης για θεσμικές εκτροπές

Read more »

Κοινή ανακοίνωση συλλόγων διδασκόντων Ρεθύμνου για καταλογισμούς

Read more »

Διεξαγωγή Της Θεατρική Παράσταση "Άλκιστης" Στο πανεπιστήμιο.

Την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου στις 21.00 στο αμφιθέατρο Δ3 θα παρουσιαστεί η θεατρική παράσταση "Ευριπίδου Άλκηστις". 
Είσοδος 3 Eυρώ,
Σκηνοθέτης: T. Μουδατσάκις,
Θέατρο ViVi
Πανεπιστήμιο Κρήτης
Διδασκαλείο Μαρία Αμαριώτου
Δημοτικό Θέατρο Ρεθύμνου


Read more »

Έκτακτο Σεμινάριο Βιβλιοθήκης

Την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί Σεμινάριο για τη Βασική Χρήση της Βιβλιοθήκης (ώρα 9:30 π.μ. - 11:15 π.μ.) και Σεμινάριο για τη χρήση του Ηλεκτρονικού Καταλόγου της (ώρα 11:30 π.μ. - 12:45 μ.μ.)

Υπενθυμίζουμε ότι η παρακολούθηση και των δύο ενοτήτων (Βασική χρήση και Ηλεκτρονικός Κατάλογος) είναι υποχρεωτική για την απόκτηση δικαιώματος δανεισμού υλικού της Βιβλιοθήκης.

πηγή
Read more »

Ανακοίνωση για τα μαθήματα της κ. Ζερβού

Το μάθημα και το σεμινάριο της κ.Ζερβού την Πέμπτη 1/12 και την Παρασκευή 2/12 δεν θα πραγματοποιηθούν λόγω συμμετοχής της διδάσκουσας σε συνέδριο.
Read more »

Ανακοινωση για το μάθημα του κ. Κορώση

Τα μαθήματα του κ. Κορώση την Τετάρτη 30/11 και την Πέμπτη 1/12 δεν θα πραγματοποιηθούν.
Read more »

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Ακύρωση των μαθήμάτων της κ. Ζερβού

Στις 2-12-11 το μάθημα και το σεμινάριο της κ. Ζερβού, δεν θα πραγματοποιηθούν λόγο συμμετοχής της διδάσκουσας σε συνέδριο.
Read more »

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Όρια φοίτησης και χρόνος διαγραφής για τους εισαχθέντες το 2010-2011 & νωρίτερα

ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ   LINK
Read more »

Αποτελέσματα Γενικής Συνέλευσης Φοιτητών ΠΤΔΕ

Ευχαριστούμε από καρδιάς τα 39 άτομα που στήριξαν το πρωτοποριακό πλαίσιο μας. Οι 16 ψήφοι που μας χώρισαν από την νίκη απλά μας πεισμώνουν ώστε να προσπαθήσουμε περισσότερο. ΔΑΠ -ΝΔΦΚ ΠΤΔΕ ΚΡΗΤΗΣ Αλλάζουμε τα δεδομένα!!
Αναλυτικά τα αποτελέσματα:
ΠΑΣΠ: 55
ΔΑΠ:39
ΜΑΣ: 12
ΕΑΑΚ-ΑΡΡΕΝ: 11
Read more »

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Ανακοίνωση Σεμιναρίου «θεωρίες μάθησης και εκπαιδευτική πράξη Ι» Διδάσκουσα: Βενιανακη Αικατερινη

Την Πέμπτη 24/11/2011 (5.30-8.30) δε θα πραγματοποιηθεί το σεμινάριο «θεωρίες μάθησης και εκπαιδευτική πράξη Ι» λόγω απουσίας της διδάσκουσας.



Η διδασκουσα
Βενιανακη Αικατερινη
Read more »

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ


Όσοι φοιτητές το τρέχων χειμερινό εξάμηνο παρακολουθούν τη ΣΠΑ3 θα πρέπει να δηλώσουν μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου 2011 την κατεύθυνση της ΣΠΑ4 που επιθυμούν να παρακολουθήσουν στο εαρινό εξάμηνο. Δηλώσεις δίνονται από το γραφείο αποσπασμένων.

Read more »

Η εξέγερση του πολυτεχνείου!

Σήμερα η χώρα αποδίδει τιμές  στην εξέγερση του Πολυτεχνείου  του 1973, που ήταν η κορύφωση  της λαϊκής εξέγερσης απέναντι  στο δικτατορικό καθεστώς. Σύσσωμη  η κοινωνία, με αιχμή του δόρατος τους νέους, τους φοιτητές και τους μαθητές, πέρα από πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές, έδωσε τη μάχη για να επανέλθει στην Ελλάδα το δημοκρατικό πολίτευμα και η πολιτική σταθερότητα. Η σημασία των γεγονότων αυτών είναι διαχρονική και επίκαιρη ιδιαίτερα στη σημερινή συγκυρία, όπου τα κοινωνικά προβλήματα αυξάνονται, η ευημερία μειώνεται και οι αντιθέσεις σε όλα τα πολιτικά και κοινωνικά επίπεδα ενισχύονται.

Ωστόσο  δεν πρέπει  να μας διαφεύγει  η εκμετάλλευση της αντίστασης στη Δικτατορία από ορισμένους από τους συμμετέχοντες. Με κύριο γνώμονα το προσωπικό τους συμφέρον αναρριχήθηκαν σε αξιώματα και διαχειρίστηκαν την εξουσία, προωθόντας τις αντιλήψεις περί εύκολου πλουτισμού και ευνοιοκρατίας. Αποτέλεσμα ήταν να οδηγήσει η φιλοσοφία τους, που κυριάρχησε στην Ελλάδα της Μεταπολίτευσης, στο να απαξιωθεί η Δημοκρατία, ο Κοινοβουλευτισμός αλλά και συνολικά η χώρα. Αυτοί είναι που και τώρα κυβερνούν τη χώρα και προωθούν την υποβάθμιση της πολιτικής και της ενεργής συμμετοχής στα κοινά, ώστε να διατηρήσουν τη μονοπωλιακή τους θέση στην άσκηση πολιτικού, οικονομικού και κοινωνικού ελέγχου.

Είναι, επομένως, ιδιαίτερης σημασίας να διδαχθούμε από  τα θετικά της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, και να αφήσουμε στην άκρη οριστικά τα «αγκάθια». Οι νέοι πρέπει και πάλι να αμφισβητήσουμε τις υπάρχουσες δομές και αντιλήψεις, όχι με στείρα άρνηση αλλά με αλλαγή νοοτροπίας, ενδιαφέρον για την ατομική και συλλογική πρόοδο και ρεαλιστικό όραμα για το αύριο. Είναι χρέος της δικής μας γενιάς να κλείσει οριστικά τους λογαριασμούς αυτού του τόπου με τη γενιά του Πολυτεχνείου, δίνοντας ξανά το δικαίωμα στην Ελλάδα να μπορεί να ελπίζει ξανά.
Read more »

Οι Φοιτητικές Εστίες Μεταφέρονται διοικητικά στα ΑΕΙ

Μεταφέρονται όλες οι αρμοδιότητες , ο εξοπλισμός  και το  προσωπικό των Φοιτητικών και Σπουδαστικών Εστιών  από το ΕΙΝ στα Πανεπιστήμια  και των μαθητικών Εστιών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση , με κοινές  αποφάσεις που υπέγραψαν οι υπουργοί Παιδείας , Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ).

Δεν ενημερώθηκε, ούτε καν ερωτήθηκε το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο απάντησε  η Πρυτανεία η οποία διαπιστώνει ότι κάτω από τις παρούσες συνθήκες είναι αδύνατον να εφαρμοστεί στο Ε.Μ.Π. η Κοινή Υπουργική Απόφαση και εκτιμά ότι «οι Εστίες εγκαταλείπονται από τη σημερινή Κυβέρνηση ενώ έχουν ήδη απαξιωθεί από όλες τις προηγούμενες, με σημαντικές ποσοτικές και ποιοτικές επιπτώσεις και ελλείψεις στη Φοιτητική Μέριμνα».
Read more »

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Αναπλήρωση του μαθήματος «Διδακτική και Εκπαίδευση για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη»



Θα γίνει αναπλήρωση του μαθήματος «Διδακτική και Εκπαίδευση για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη» την Τρίτη 15/11/2011 και ώρα 17.30-20.30 στην αίθουσα Δ2 Γ και την Τετάρτη 16/11/2011 και ώρα 11.30-2.30 στην αίθουσα Δ2 Γ.

Η Διδάσκουσα
Νέλλη Κωστούλα
Read more »

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Θα δίνουν σχολικά βιβλία και μετά την Πρωτοχρονιά ...!!!


ΜΟΝΟ ΤΟ 70% ΕΤΟΙΜΑ, ΑΡΓΕΙ Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ, ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ Η ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Για βιβλία, καλό... Φλεβάρη

Η περιπέτεια με τα σχολικά βιβλία δεν έχει τέλος αλλά μακρά συνέχεια, η οποία πλέον δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους ώστε το μεγάλο αυτό φιάσκο να τινάξει, εν τέλει, στον αέρα όλη τη φετινή σχολική χρονιά.

Στην τύχη του, το υπόλοιπο 30% των βιβλίων(EURO) Στις αρχές του νέου χρόνου, και για την ακρίβεια τέλη Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου, εκτιμάται ότι θα έχουν φτάσει τα βιβλία σε όλα τα σχολεία, αρκεί ο ΟΕΔΒ (Οργανισμός Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων) να προλάβει μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου να ολοκληρώσει το έργο του, καθώς στο τέλος του χρόνου καταργείται. Δύσκολο λένε οι έχοντες γνώση. Μέχρι τώρα είναι έτοιμη η παραγωγή του 70% των βιβλίων, χωρίς ωστόσο να έχει προχωρήσει ικανοποιητικά η διανομή τους, ενώ από τα βιβλία πρώτης προτεραιότητας (βλ. πρώτα τεύχη Πρωτοβάθμιας, βιβλία πανελλαδικών) η εκτύπωση και η βιβλιοδεσία έχουν φτάσει στο 90%, αλλά η αποστολή δεν θα έχει ολοκληρωθεί πριν από το τέλος του Νοεμβρίου. 
Εληξε η προθεσμία
Από το τέλος Οκτωβρίου έχει λήξει η προθεσμία εντός της οποίας η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας είχε δεσμευθεί ότι θα έχουν σταλεί στα σχολεία τουλάχιστον τα βασικά βιβλία. Ούτε αυτά έχουν βρει το δρόμο τους ούτε και τα υπόλοιπα, τα οποία, μάλιστα, φαίνεται ότι θα αργήσουν να τον βρουν. 

Το χρονοβόρο σύστημα παραγωγής και διανομής, σε συνδυασμό με το αρνητικό δεδομένο της κατάργησης του φορέα έχουν ήδη δημιουργήσει τους φόβους για παρατεταμένες καθυστερήσεις, ακόμα και τον κίνδυνο να λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις το πρόβλημα που εξαρχής ήταν καταδικασμένο: να φτάσουν 32 εκατ. βιβλία (από τα 40 που χρειάζονται ετησίως, ήταν έτοιμα τα οχτώ) μέσα σε δύο μήνες στα σχολεία...

Στελέχη του Οργανισμού λένε χαρακτηριστικά πως ενόψει της κατάργησης στις 31/12/2011 όλες οι λειτουργίες θα πρέπει να σταματήσουν στις αρχές του Δεκέμβρη (10, το αργότερο μέχρι τις 15). Αυτό όμως απαιτεί πρώτα και αρκετά νωρίτερα την παύση της εκτύπωσης και βιβλιοδεσίας ώστε να υπάρξει χρόνος για την αποστολή αυτών που είναι έτοιμα στις αποθήκες, καθώς το πλάνο διανομής είναι ιδιαιτέρα χρονοβόρο. Για κάθε βιβλίο ο κύκλος όλης της διαδικασίας διαρκεί έως και ενάμιση μήνα. Για παράδειγμα, αυτές τις ημέρες μπήκε στις αποθήκες το βιβλίο της Βιολογίας Γ' Λυκείου (Θετικής Κατεύθυνσης), και δεν θα έχει φτάσει στα σχολεία πριν από το τέλος του μηνός. Την ίδια στιγμή, οι ρυθμοί του Οργανισμού επιβραδύνονται περισσότερο, με δεδομένη τη συνεχιζόμενη αποψίλωση του προσωπικού (με πρόωρη συνταξιοδότηση, εφεδρεία κ.ά.). 

Μετρά αντίστροφα
Με άλλα λόγια, έχει αρχίσει να μετράει αντίστροφα ο χρόνος για τον ΟΕΔΒ και ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η διανομή του 70% των βιβλίων, ενώ δεν έχει καν ξεκινήσει η παραγωγή του υπόλοιπου 30%, για την τύχη του οποίου ουδείς μπορεί να εγγυηθεί. Σ' ένα μήνα οι μηχανές θα σταματήσουν, οι συμφωνίες με τους εργολάβους (εκτυπωτές, μεταφορείς) θα λήξουν και θ' αρχίσει η διαδικασία μετάβασης στο νέο καθεστώς, βάσει του οποίου ανατίθεται όλη η ευθύνη στο νέο οργανισμό «Διόφαντος». Παρ' όλ' αυτά, δεν έχει ληφθεί καμία πρωτοβουλία για να αποφευχθούν τα χειρότερα. Το μόνο που έχει γίνει είναι η προκήρυξη δύο διεθνών διαγωνισμών για την επόμενη χρονιά, ο ένας για την αγορά χαρτιού και ο άλλος για την εκτύπωση-βιβλιοδεσία. 

Πρόβλημα διδασκαλίας
Οσο για τη φετινή χρονιά, έχουν αρχίσει οι προσευχές. Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του Μ. Λυκόπουλου, μέλους του Δ.Σ. του ΟΕΔΒ: «Μεσοσταθμικά η εκτύπωση και η βιβλιοδεσία των βιβλίων είναι στο 70% και περίπου στο 90% οι βασικοί τίτλοι βιβλίων. Η αποστολή τους θα ολοκληρωθεί περίπου στο τέλος Νοεμβρίου για όλη την Ελλάδα. Αισιοδοξούμε ότι η κατάσταση θα έχει ομαλοποιηθεί στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκέμβρη». 

Την ίδια στιγμή, πολλά σχολεία ειδικά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη έχουν σοβαρό πρόβλημα στη διδασκαλία πολλών μαθημάτων, ενώ το πρόβλημα μεγεθύνεται στην περίπτωση των βιβλίων που αφορούν τις πανελλαδικές. Η ΕΛΜΕ Χανίων διαμαρτύρεται έντονα για τα βιβλία της Γ' Λυκείου (Αρχαία, Ιστορία, Λατινικά της Θεωρητικής Κατεύθυνσης) που δεν έχουν λάβει ακόμα, χαρακτηρίζοντας ειδικά για τις ανάγκες των πανελλαδικών «ανεφάρμοστες» τις λύσεις του Διαδικτύου, των DVD και των (ακριβών) φωτοτυπιών.
Read more »

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Ανακοινώσεις Κατατακτηρίων Εξετάσεων 2011-2012

Read more »

Αύριο δεν θα διεξαχθούν μαθήματα!

Αύριο (8/11/2011)τα μαθήματα δεν θα πραγματοποιηθούν λόγω της τοπικής αργίας (εορτασμός της επετείου του ολοκαυτώματος της Μονής Αρκαδίου).
Read more »

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Ερχεται «Καλλικράτης» σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ

ΑΙΦΝΙΔΙΟ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΛΟΥΚΕΤΑ ΚΑΙ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΑΙ ΤΕΙ

 


Τις μηχανές του «Καλλικράτη», που θα σαρώσει τα ΑΕΙ της χώρας, ανάβει ξαφνικά η υπουργός Παιδείας και πατάει γκάζι. Παρά τις καταιγιστικές και απρόβλεπτες πολιτικές και εθνικές εξελίξεις, η κ. Διαμαντοπούλου επισπεύδει το πλάνο του υπουργείου της και μεσούσης της ακαδημαϊκής χρονιάς, με μια αιφνιδιαστική κίνηση, στέλνει τελεσίγραφο προς όλα τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ: Λουκέτα και συγχωνεύσεις εδώ και τώρα. 
Εν μέσω πολιτικής θύελλας, η υπουργός Παιδείας επισπεύδει το σχέδιο σαρωτικής συρρίκνωσης της ανώτατης εκπαίδευσης Τα ΤΕΙ μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου θα πρέπει να έχουν έτοιμο σχέδιο για τη μείωση 14 τμημάτων (Τουρισμού, Ιχθυοκαλλιεργειών και Βιολογικών καλλιεργειών) σε 6, ενώ στα Πανεπιστήμια συγκροτούνται άμεσα ομάδες που θα αναλάβουν τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις τμημάτων τόσο στο εσωτερικό των Ιδρυμάτων όσο και μεταξύ τους, μέσω της δημιουργίας σχολών. Οσο γι' αυτούς που θα μείνουν απ' έξω -αφού γίνεται σαφής μνεία σε «διακοπή λειτουργίας»-, δηλαδή τις εκατοντάδες απολυμένων και ανέργων, όπως και τους μετέωρους και αγνώστου προορισμού σπουδών φοιτητές, ε, κάτι θα γίνει. Στην τελευταία παράγραφο των πανομοιότυπων επιστολών που υπογράφονται από την ίδια την κ. Διαμαντοπούλου, επισημαίνεται ότι το υπουργείο «θα μεριμνήσει» και προς το παρόν, μόνον αυτό γνωρίζει τον τρόπο.

Ο,τι προλάβει

Σε ό,τι αφορά τα Πανεπιστήμια, δίνεται η εντολή να εξεταστούν «οι δυνατότητες εσωτερικών αναδιαρθρώσεων και συγχωνεύσεων» και τα Ιδρύματα «να προχωρήσουν στη δημιουργία Σχολών, στη βάση της επιστημονικής συνάφειας και της ορθολογικής διαχείρισης φοιτητών, επιστημονικού δυναμικού και υποδομών». Οπερ σημαίνει άμεση δρομολόγηση του σχεδίου της σαρωτικής συρρίκνωσης του χώρου της ανώτατης εκπαίδευσης, που από καιρό έχει αποφασιστεί - πρώτη η «Ε» αποκάλυψε τις κυβερνητικές προθέσεις για λουκέτα ακόμα και σε Ιδρύματα, προκαλώντας τότε πλήθος έντονων αντιδράσεων, τώρα θλιβερή επιβεβαίωση. Συντηρητικοί υπολογισμοί προβλέπουν το κλείσιμο έως και των μισών ΑΕΙ της χώρας, είτε με απορρόφηση των μικρότερων από τα μεγαλύτερα είτε με συγχωνεύσεις μεταξύ Πανεπιστημίων ή Πανεπιστημίων με ΤΕΙ.

Read more »

Συγγράμματα Ακαδημαϊκού έτους 2011-12

ΠΑΤΉΣΤΕ ΕΔΏ
Read more »

Ανακοίνωση για τα συγγράμματα ακαδημαϊκού έτους 2011-12


1. Σας ενημερώνουμε ότι οι δηλώσεις συγγραμμάτων του τρέχοντος εξαμήνου είναι από σήμερα 2/11/2011 δυνατή.


2. Λαθεμένες δηλώσεις συγγραμμάτων εαρινού εξαμήνου 2010-11
Οι φοιτητές με τους παρακάτω Αριθμούς Μητρώου: 4842, 5039, 5059, 5105, 5260, 5277, 5296, 5315, 5322, 5355, 5476, 5656, 5760, 5812 πρέπει να επιστρέψουν τις λαθεμένες παραλαβές του εαρινού εξαμήνου 2010-11 στη Βιβλιοθήκη, ώστε η Βιβλιοθήκη  μέσω του υποσυστήματος Βιβλιοθηκών του Εύδοξου να τον ξεχρεώσει από τα αντίστοιχα συγγράμματα.


3. Λαθεμένες παραλαβές συγγραμμάτων χειμερινού εξαμήνου 2010-11
Ο Εύδοξος θα δεχθεί - κατ' εξαίρεση - τη λαθεμένη παραλαβή συγγραμμάτων του χειμερινού εξαμήνου 2010-11 και θα την καταχωρήσει ως επιστραφείσα και μη οφειλόμενη από τον φοιτητή, για κάθε φοιτητή για τον οποίο η Βιβλιοθήκη του Παν/μίου Κρήτης βεβαιώσει ότι τα εν λόγω συγγράμματα έχουν πράγματι επιστραφεί σε αυτή. Την παραπάνω διαδικασία πρέπει να ακολουθήσουν οι φοιτητές με τους Αριθμούς Μητρώου: 4930, 5059, 5066, 5166, 5314, 5323, 5325, 5440, 5597,5636.


ΠΡΟΣΟΧΗ: Η επιστροφή και ξεχρέωση πρέπει να γίνει πριν ο φοιτητής υποβάλει νέα δήλωση συγγραμμάτων για το τρέχον εξάμηνο στο σύστημα του Εύδοξου.
Διότι αν υποβάλει νέα δήλωση, χωρίς να έχει επιστρέψει τα οφειλόμενα από το εαρινό εξάμηνο 2010-11, τότε ο μόνος τρόπος να τα επιστρέψει θα είναι μέσω της υπηρεσίας ανταλλαγών (Εύδοξος+).
Read more »

Ορκωμοσία Σεπτεμβρίου εξαμήνου 2010-2011

ΠΑΤΉΣΤΕ ΕΔΏ
Read more »