Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Στο ΕΣΠΑ το έργο της επέκτασης του Κέντρου Ερευνών και Μελετών

Την απόφαση να καταθέσει το φάκελο του έργου της επέκτασης του Κέντρου Ερευνών και Μελετών της Πανεπιστημιούπολης Γάλλου προς ένταξη στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κρήτης, το αργότερο έως το τέλος του χρόνου έλαβε στη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης η σύγκλητος του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Πρόκειται για ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 3,5 εκ. ευρώ που περιλαμβάνει δύο ακόμα κτίρια, 1.200 τ.μ. που θα προστεθούν στα τρία που ήδη υπάρχουν σήμερα.

Η επέκταση του ΚΕΜΕ αποτελεί προτεραιότητα για την ακαδημαϊκή κοινότητα του νησιού που αισιοδοξεί ότι το κτιριολογικό πρόγραμμα και οι αδειδοτήσεις των μελετών θα εγκριθούν από τη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Κρήτης, η οποία θα δώσει το πράσινο φως για την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση του έργου.
Εκτός ΕΣΠΑ φαίνεται πως θα βρεθεί στην παρούσα φάση το έργο του Αθλητικού Κέντρου Όρασης, καθώς τα χρήματα δεν επαρκούν.

Το ΚΕΜΕ στο Ρέθυμνο θα έχει σημαντικό ρόλο σε επίπεδο έρευνας των θεωρητικών σχολών και θα προσελκύσει επιπλέον επιστημονικό δυναμικό, καθώς και μεταπτυχιακούς φοιτητές που θα έχουν διαρκή παρουσία στην Πανεπιστημιούπολη Γάλλου και στην πόλη μας.

Η φιλοσοφία πάντως του κέντρου διέπεται από την αρχή της ενίσχυσης της έρευνας στις σχολές του πανεπιστημιακού μας ιδρύματος, την προσέλκυση νέων επιστημόνων-ερευνητών υψηλού κύρους και τη λειτουργία τους ως ερευνητικός και συμβουλευτικός εταίρος στην τοπική αυτοδιοίκηση και ανάπτυξη.

Εν τω μεταξύ με απόφαση της Συγκλήτου θα συσταθεί μια ειδική υπηρεσία που θα ασχολείται αποκλειστικά με το πρόγραμμα «Εύδοξος» που αφορά στα συγγράμματα των φοιτητών, έτσι ώστε να μην δημιουργηθεί ξανά το πρόβλημα που εντοπίστηκε τη φετινή χρονιά με την μη αποστολή των στοιχείων των φοιτητών.
Read more »