Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Ανακοίνωση γραμματείας για το Πάσο!

Η αίτηση για πάσο γίνεται μόνο ηλεκτρονικά στη διεύθυνση http://paso.minedu.gov.gr/

Για την εισαγωγή στο σύστημα ηλεκτρονικής αίτησης απαιτείται username και password.

Το όνομα χρήστη (username) είναι της μορφής ptdeXXXX@edc.uoc.gr

Όπου ΧΧΧΧ ο αριθμός μητρώου του φοιτητή που έχει δοθεί από την Γραμματεία του ΠΤΔΕ.

Κάθε φοιτητής μπορεί να εισάγει τα στοιχεία του στη φόρμα που βρίσκεται στην ιστοσελίδα http://www.edc.uoc.gr/eudoxus/ προκειμένου να πληροφορηθεί τον κωδικό πρόσβασής του (password). Οι χρήστες θα πρέπει να μπαίνουν στη σελίδα αυτή μόνο από υπολογιστή του δικτύου του πανεπιστημίου Κρήτης.

Οι παραπάνω κωδικοί ισχύουν και για τη δήλωση συγγραμμάτων στο σύστημα Eudoxus.

 Οι πρωτοετείς φοιτητές θα μπορούν να πάρουν το password από 3/10/2011 και μετά.

(!!!)Οι φοιτητές υποχρεούνται εκτός της παραπάνω ηλεκτρονικής αίτησης, να καταθέσουν KAI χειρόγραφη υπεύθυνη δήλωση στη γραμματεία, στην οποία να δηλώνουν ότι έχουν καταθέσει τα αληθή τους στοιχεία στο ηλεκτρονικό σύστημα.

Δες εδώ την ανακοινωση της γραμματειας
Read more »

Ανακοίνωση γραμματείας για την ΣΠΑ


Στη Γενική Συνέλευση του Τμήματος αποφασίστηκαν τα παρακάτω σχετικά με τη Σχολική Πρακτική άσκηση των φοιτητών:

1.     Για τους φοιτητές έτους εισαγωγής 2010-11, ή μεταγενέστερων, η ΣΠΑ θα υλοποιείται στο νέο πλαίσιο - επίπεδα Α, Β, Γ - κατά το 6ο, 7ο, 8ο εξάμηνο.
2.     Για τους φοιτητές έτους εισαγωγής 2009-10 η ΣΠΑ θα υλοποιείται στο νέο πλαίσιο - επίπεδα Α, Β, Γ - κατά το 6ο, 7ο, 8ο εξάμηνο, αντί των Ι, ΙΙ, ΙΙΙ, IV που αναγράφεται στον Οδηγό Σπουδών έτους 2009-10 και θα πρέπει να πάρουν επιπλέον μια Ελεύθερη Επιλογή (ΕΕ) αντί της Σπα IV.
3.     Οι φοιτητές έτους εισαγωγής 2008-09, ή παλαιοτέρων, οι οποίοι έχουν επιτυχώς ολοκληρώσει τα επίπεδα ΣΠΑ Ι, ΣΠΑ ΙΙ θα συνεχίσουν με τα επίπεδα ΣΠΑ ΙΙΙ, ΣΠΑ IV κατά το ακαδημαϊκό έτος 2011-12.
4.     Για τους φοιτητές έτους εισαγωγής 2008-09, ή παλαιοτέρων, οι οποίοι δεν έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς τα επίπεδα ΣΠΑ Ι, ΣΠΑ ΙΙ, ισχύουν τα ακόλουθα:
(α) Αν έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς το επίπεδο ΣΠΑ Ι, συνεχίζουν με το νέο σύστημα ΣΠΑ τα επίπεδα Α, Β, Γ.
(β) Αν δεν έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς κανένα επίπεδο ΣΠΑ τότε θα ασκηθούν στο νέο πλαίσιο, επίπεδα Α,Β,Γ και θα πρέπει να παρακολουθήσουν επιτυχώς ένα ακόμα σεμινάριο Ελεύθερης Επιλογής (ΕΕ)

Read more »

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

VIDEO με την διαδικασία αίτησης φοιτητικού πάσο.

Το ακόλουθο βίντεο παρουσιάζει αναλυτικά τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν οι φοιτητές ώστε να κάνουν την ηλεκτρονική αίτηση για το πάσο.



Read more »

ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ: Το υπ. Παιδείας υποβαθμίζει την έρευνα

Επιστολή στην υπ. Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου απέστειλε ο Σύλλογος Ερευνητών του ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ με την οποία «κρούουν» των «κώδωνα» του κινδύνου ότι οι τελευταίες αποφάσεις της για δραστική μείωση των κονδυλίων και συγχωνεύσεων των Ερευνητικών Κέντρων υποβαθμίζει το δημόσιο και ακαδημαϊκό χαρακτήρα της έρευνα στην Ελλάδα . ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
Read more »

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ: Ανακοίνωση για τα σεμινάρια

 
Η Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Κρήτης καλωσορίζει τους πρωτοετείς φοιτητές/τριες και τους ενημερώνει με ειδικά σεμινάρια που αφορούν τις έντυπες και τις ηλεκτρονικές συλλογές της, τις προσφερόμενες υπηρεσίες της και τους κανόνες λειτουργίας της.

Η συμμετοχή των φοιτητών είναι υποχρεωτική για την εγγραφή τους στη Βιβλιοθήκη και την απόκτηση δικαιώματος δανεισμού.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ - ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2011

ΡΕΘΥΜΝΟ - Κεντρική Βιβλιοθήκη
3 Οκτωβρίου - 26 Οκτωβρίου
ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ :
"Βασική χρήση της Βιβλιοθήκης" : 9:30 - 11:15
"Χρήση του ηλεκτρονικού καταλόγου της Βιβλιοθήκης"
: 11:30 - 12:45

Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στο Γραφείο Πληροφόρησης και Εκπαίδευσης χρηστών ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά στα τηλ.: 28310 77844, 77817.
Read more »