Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Συμμετέχουν στην απεργία οι διοικητικοί υπάλληλοι και οι καθηγητές του ΠΚ


Η ερχόμενη εβδομάδα είναι βδομάδα απεργιακών κινητοποιήσεων. Περιλαμβάνει καταλήψεις δημοσίων κτηρίων, συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας, συζητήσεις για την οικονομική κρίση και πολλές άλλες δράσεις ενάντια στα ολοένα και πιο δυσβάσταχτα φοροεισπρακτικά μέτρα. Στο πανεπιστήμιο Κρήτης στο Ρέθυμνο απεργούν τόσο οι καθηγητές όσο και οι διοικητικοί υπάλληλοι.

Κινητοποιήσεις από τους διοικητικούς υπαλλήλους του Πανεπιστημίου.

Κλειστές θα παραμείνουν, το πρωί της Τετάρτης, οι γραμματείες και οι διοικητικές υπηρεσία του πανεπιστημίου Κρήτης. Με συμβολική κατάληψη στην Πανεπιστημιούπολη του Γάλλου μέχρι τις 10 το πρωί και συμμετοχή στην απεργιακή πορεία διαμαρτυρίας στις 19 Οκτωβρίου, αντιδρούν οι διοικητικοί υπάλληλοι στα μέτρα της κυβέρνησης και της τρόικα.

Στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο επισημαίνει μεταξύ άλλων:

«…Τα μέτρα που καθημερινά ανακοινώνονται από την κυβέρνηση, την Τρόικα και το Δ.Ν.Τ δεν πρόκειται να έχουν τέλος. Αντιθέτως, είναι πάντα μια νέα αρχή…. Αφού έφεραν το νέο μισθολόγιο στο δημόσιο, τις απολύσεις με το καθεστώς εφεδρείας, τώρα  απαιτούν μισθούς 500 ευρώ παντού!...»

 
Κάλεσμα για απεργία σε όλους τους διδάσκοντες και από τους τρεις ενιαίους φορείς.
Στις ανακοινώσεις τους οι ενιαίοι φορείς διδασκόντων επισημαίνουν:
«… Οι πρωτοφανείς περικοπές των προϋπολογισμών των ΑΕΙ έχουν ως αποτέλεσμα να μην μπορούν τα ιδρύματα να καλύψουν ούτε τα λειτουργικά τους έξοδα. Ενώ η κατάργηση εκατοντάδων θέσεων συμβασιούχων διδασκόντων (Π.Δ. 407/80) έχει δημιουργήσει αξεπέραστα προβλήματα στην κάλυψη των αναγκών των προγραμμάτων σπουδών. Η προοπτική της επέκτασης του θεσμού της «εργασιακής εφεδρείας» στη δημόσια εκπαίδευση και οι τεράστιες περικοπές στους μισθούς των πανεπιστημιακών δασκάλων, αλλά και των υπόλοιπων κατηγοριών εργαζομένων στα πανεπιστήμια, θέτουν πλέον ανυπέρβλητα εμπόδια στη δυνατότητα των ανώτατων ιδρυμάτων της χώρας να λειτουργήσουν με στοιχειώδη αξιοπρέπεια και αποτελεσματικότητα…»

Ο ενιαίοι φορείς Διδασκόντων καλούν όλα τα μέλη τους να συμμετάσχουν στην 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 19 και 20 Οκτωβρίου και στο συλλαλητήριο της Τετάρτης (19/10). Ενώ προειδοποιούν ότι σε περίπτωση που υπάρξουν νέες περικοπές στο μισθολόγιο των μελών τους, προτίθενται να προκηρύξουν απεργιακή κινητοποίηση διαρκείας και καλούν την ΠΟΣΔΕΠ να αντιδράσει αναλόγως.

Ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΠΤΔΕ έχουμε επισημάνει εδώ και καιρό τα αδιέξοδα της κυβερνητική πολιτικής και έχουμε εκφράσει  την κάθετη αντίθεση μας στις μειώσεις μισθών και στις περικοπές των κονδυλίων για την παιδεία. Για τους λόγους αυτούς καλούμε και εμείς από την πλευρά μας τους φοιτητές να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο της Τετάρτης (19/10) στο εργατικό κέντρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου