Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ(ΠΑΣΟ)


Ηλεκτρονικά θα καταθέσουν τις αιτήσεις τους οι σπουδαστές που επιθυμούν να τους χορηγηθεί φοιτητικό πάσο φέτος.

Σύμφωνα με εγκύκλιο που απέστειλε ο ειδικός γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας Βασίλης Παπάζογλου προς όλα τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, για τη χορήγηση του πάσο οι φοιτητές θα υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους στη διεύθυνση http://paso.minedu.gov.gr.

Αφού εγκριθεί η αίτηση από την οικεία γραμματεία, ο φοιτητής θα παραλαμβάνει το δελτίο του από συγκεκριμένο σημείο το οποίο θα έχει επιλέξει κατά την υποβολή της αίτησής του.

Το νέο φοιτητικό πάσο θα πληροί όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές, θα έχει ενσωματωμένη τη φωτογραφία του δικαιούχου, τα στοιχεία του με λατινικούς χαρακτήρες προκειμένου να χρησιμοποιείται και στο εξωτερικό.

Οπως αναφέρει το υπουργείο Παιδείας, οι δικαιούχοι του νέου δελτίου ειδικού εισιτηρίου είναι:

* Οι φοιτητές του α' κύκλου σπουδών, εφόσον δεν έχουν υπερβεί τα ν+2 έτη φοίτησης (όπου ν η διάρκεια που προβλέπεται στο ενδεικτικό πρόγραμμα σπουδών).
* Οι φοιτητές του β' κύκλου σπουδών για όσα έτη διαρκεί η φοίτησή τους, σύμφωνα με το ενδεικτικό πρόγραμμα.
* Οι φοιτητές του γ' κύκλου σπουδών, για 4 έτη από την ημερομηνία εγγραφής τους.
Διευκρινίζεται πως δεν δικαιούνται πάσο οι φοιτητές που έχουν υπερβεί το 29ο έτος της ηλικίας τους την ημέρα υποβολής της αίτησης ή έχουν εισαχθεί στην ανώτατη εκπαίδευση με κατατακτήριες εξετάσεις.

Πάντως, για την ομαλή μετάβαση στο νέο σύστημα έκδοσης πάσο, παρατείνεται η ισχύς των δελτίων ειδικού εισιτηρίου του ακαδημαϊκού έτους 2010-'11 έως και την 30ή Σεπτεμβρίου.
Οι πρωτοετείς φοιτητές μέχρι τότε θα μπορούν να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς με τις αντίστοιχες εκπτώσεις, επιδεικνύοντας τη βεβαίωση εγγραφής στο τμήμα.


Αναμενόμενη ημέρα εκκίνησης της υπηρεσίας: 26 Σεπτεμβρίου 2011

 ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ LINK:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου